Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain, Oyun Sektörünü Baştan Yazıyor

Blockchain teknolojisi, Bitcoin ile hayatımıza girdiğinden beri dokunduğu her alanda ciddi manada etki etmesi ile hafızalara kazındı. Bu durum da, haliyle IBM, Intel ve SAP gibi devlerin sektöre ilgi duymasına ve ciddi miktarlarda yatırım yapmasına yol açtı.

Blockchain teknolojisinin dokunduğu ve etki ettiği en önemli sektörlerden birisi de, hiç şüphe yok ki oyun alanı. Hatta birçok otoriteye göre, Blockchain teknolojisinin gelecekteki en büyük sükse yapacak ürünü, bu sektörden çıkacak. Aslında bu fikir çok da mantıksız değil, özellikle oyun oynama miktarının çok fazla arttığını göz önüne alırsak. Son araştırmalar, 500 milyondan fazla kişinin günde en az yarım saat oyun oynadığını gösteriyor ve bu sektör, gerçekten de artık çok çok büyük bir alan haline geldi.

Oyunlar ile kripto para dünyası arasında da son dönemde elektrikli bir süreç yaşandığını söylemek mümkün. Son derece popüler bir oyun olan Fortnite’ın Monero’yu eklemesinin ardından sektörde bu haber geniş yankı uyandırsa da, daha sonra firma bu kararın kazara alındığını belirterek Monero’yu kaldırdı ve bir nevi heves kırmış oldu.

Ancak yine de, özellikle devrimlere açık olan ve bu devrimlere genelde olumlu tepki veren oyun severleri, Blockchain gibi devrimsel bir teknolojinin nimetleri ile buluşturmak için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Bu noktada da, önümüzdeki dönemde çok daha fazla Blokchain tabanlı oyun görmemiz olası olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment