Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Yeniden’ Üçüncü Sıraya Gerileyen Ethereum’u Önümüzdeki Günlerde Neler Bekliyor?

Ethereum, 10 Ocak içerisinde Bitcoin’in başlattığı düşüşten en çok etkilenen kripto para birimlerinden birisi oldu ve kısa bir süreden sonra yeniden piyasa hacmine göre ikinciliği XRP kripto para birimine kaptırdı.

Özellikle 2018 yılının son günleri ve Ocak ayının ilk haftası ciddi bir yükseliş yaşayan Ethereum, 83 dolara kadar düştükten sonra değerini ikiye katlayıp 160 dolara kadar çıkmayı başarmıştı. Ethereum ağı için önemli değişiklikler içeren Constaninople hard fork’u yaklaşırken fiyatta yaşanan bu düşüş, akla Bitcoin Cash ağında yaşananları getiriyor ve yatırımcıları huzursuz ediyor.

Bitcoin Cash, Kasım ayına hard fork haberi ile yükselişle girmiş ve 620 dolara kadar çıktıktan sonra 15 Kasım tarihindeki ağ bölünmesi sonrası inanılmaz bir düşüş yaşamıştı ve basın saatine göre BCH 134 dolardan, Bitcoin SV ise 76 dolardan işlem görmekte.

Buna rağmen Ethereum için geçerli piyasa şartları ve hard fork’un yapısı ile çeşidi aynı olmasa da, yaşanan düşüş yatırımcıları panikletmeye yetecek seviyede. Birçok kripto para analisti ve uzmanı yeni ağ güncellemesinin Ethereum için uzun vadede olumlu olduğunu düşünse de, bir istisna geçtiğimiz günlerde bu güncellemenin ”çok kötü bir zamanda” geldiğini ve Ethereum için çok kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğini vurguladı.

LunarDassets CEO’su Han Yoon, hard fork’un özellikle Ethereum GPU madencilerine ciddi zarar vereceğini ve block ödülünün 3 ETH’den 2’ye düşürülmesinin, bütün egemenliği ASIC madencilerine verebileceğinin altını çizdi.

Bunun yanı sıra Twitter içerisinde yaptığı analizlerle tanınan Ekonomikoçu da, Ethereum için kritik seviyenin 157 dolar olduğunu ve ETH’nin yeniden yükselmesi için 157 doları geçmesi gerektiğini vurguladı. Şuan için Ethereum adına kritik gün, hard fork’un gerçekleşeceği tarih gibi gözükmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment