Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Sektöründe Çalışanların Mesleki Profilleri

Blockchain sektöründe yapılan yeni bir araştırma gösterdi ki sektörde çalışan kişilerin yüzde 42’si kripto para borsalarında görev alıyor.

The Block, sektör genelindeki iş dağılımını öğrenebilmek için toplamda 150’den fazla şirket hakkında bilgi topladı. Binlerce çalışanın mesleki pozisyonunun değerlendirildiği bu çalışmaya göre insanların ciddi bir kısmı borsalarda çalışıyor.

Borsalara Yığılma

The Block tarafından yapılan araştırmaya göre Blockchain sektöründe çalışan insanların çok ciddi bir kısmı kripto para borsalarında iş yapıyorlar.

150’den fazla şirketin incelendiği bu araştırmaya göre kripto para borsalarında toplamda 7 binden fazla kişi çalışıyor. Bu da sektör genelindeki çalışanların yüzde 40’ından fazlasına denk geliyor.

Konu hakkında yayınlanan bilgilere göre Huobi’nin bin 300, Coinbase’in bin, OKEx’in ise 950 çalışanı bulunuyor.

Diğer Çalışanlar

The Block tarafından yapılan araştırmalara göre insanlar kripto para borsalarının haricinde özellikle madencilik şirketlerinde çalışıyorlar.

Güncel veriler gösteriyor ki sektörde çalışan toplam kişi sayısının yüzde 11’i madencilik şirketlerinde görev alıyor. Madencilik şirketi demişken, maden devi Bitmain’in bünyesinde bin 500 civarında kişi çalışıyor.

Blockchain sektöründeki çalışanların yüzde 10’luk bir kısmı ise çeşitli kripto para kuruluşlarında görev alıyorlar. Bunlardan bir kısmı Ripple ve Tron, bir kısmı ise Block.one ve IOHK gibi kuruluşlarda çalışıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment