Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Startup Firması R3’ün İki Yöneticisi İstifa Etti

Dağıtık defter teknolojisi tabanlı çözümler sunan R3, 2018 yılı boyunca yüzlerce bankacılık devi veya finansal firma ile ortaklık imzaladı ve ciddi anlamda büyüme sağladı.

Ancak CoinDesk kaynağının aktardığı habere göre firmanın yönetim kurulunda yer alan iki isim istifasını verdi ve firmadan ayrıldı. Küresel hizmetlerden sorumlu yönetici olan Brian McNulty ve başka bir üst düzey yönetici olan Lauren Carroll, firmayı terk eden yöneticiler konumunda. R3 sözcüsü tarafından CoinDesk’e yapılan bir açıklamaya göre firmanın içsel yapısında köklü bir reforma gidiliyor ve 2019 yılında farklı programlar için yeni işe alımlar yapılacak.

2016 yılının Mart ayında R3 firmasına giriş yapan McNulty, söz konusu startup firması henüz konsorsiyum üyesi bankaları bünyesine katmaya çalışırken yönetime giriş yapmıştı. Daha önce rakip bir blockchain grubu olan PTDL’de çalışan McNulty, kesinlikle tecrübesi ile firmaya çok şeyler kattı.

Carroll ise daha önce elektronik alım satım firmasında çalışıyordu.

Firmanın içerisindeki düzenlemeye ve değişime değinen R3 kurucu ortağı Todd McDonald, R3’ün bütün çabalarını ve ürünlerini birleştiren yeni bir ”tasarım” oluşturmak istediklerini aktardı. 2018 yılının Haziran ayında R3 hakkında elde ettiği fonlar bitiyor tarzı spekülasyonlar çıksa da, daha sonra bunun devamı gelmemişti. Firma bunun yanı sıra 2018 yılında XRP ve Ripple ile yaşadığı anlaşmazlık ve bunun mahkemede çözülmesi ile de anılmıştı.

Firmanın çok sayıda büyük ortağı var ve sunduğu Corda platformu kesinlikle gelecek vaat etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment