Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapurlu Yetkili: Blockchain Uluslararası İşlemlerde Kullanılabilir

Singapur Merkez Bankası’ndaki fintech departmanından sorumlu olan Sopnendu Mohanty, Blockchain teknolojisinin özellikle uluslararası ödeme işlemlerinde oldukça ciddi bir avantaj sağlayabileceğini düşünüyor.

Singapur Merkez Bankası (MAS) yetkililerinden Mohanty geçtiğimiz günlerde Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) düzenlenen bir Blockchain etkinliğine katıldı ve bu teknolojinin potansiyelinden bahsetti. Mohanty öncelikle MAS’ın Blockchain ile ilgili yaptığı araştırmalardan ve bu teknoloji ile ilgili görüşlerinden bahsetti.

Ülkedeki düzenleyicilerin 2016 yılına dek Blockchain hakkında pek detaylı bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Mohanty bu durumun son birkaç ay içerisinde yapılan çalışmalarla birlikte değiştiğini belirtti. Mohanty hem MAS tarafından hem de bağımsız bir şekilde yürütülen çalışmalar sayesinde Blockchain hakkında oldukça bilgili hale geldi.

Mohanty yapılan araştırmalar sonucunda Blockchain teknolojisinin birkaç farklı alanda kullanılabileceğini fark etti. Öyle ki Mohanty’ye göre bu teknoloji özellikle uluslararası ödeme işlemlerini yürütmek için birebir. Blockchain’in sınır ötesine para göndermek için kullanılabileceğini belirten Mohanty, bu teknolojinin eksik yanları olduğunu da vurguluyor.

Mohanty’ye göre Blockchain’in birbirinden farklı avantajları olsa da hala ciddi eksiklikleri bulunuyor. Mohanty ayrıca bankalar tarafından geliştirilen dijital paraların çok verimli olmayacakları görüşünde. Bankaların böyle bir adım atabileceklerini söyleyen Mohanty bu dijital paraların halk tarafından çok olumlu karşılanmayacaklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment