Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Veri Endeks Firması, 2.5 Milyon Dolarlık Fon Toplamayı Başardı!

2018 yılı kripto para piyasası açısından oldukça zorlu geçti ve bütün bu fiyat düşüşlerine rağmen kripto para ile blockchain tabanlı projeler hala istedikleri fonlara erişmeyi başarmakta ve The Graph isimli açık kaynaklı yazılım da bunun en son örneği olarak karşımıza çıktı.

Pazartesi günü yapılan duyuruya göre, The Graph için yapılan 2.5 milyon dolarlık çekirdek fonlamaya en büyük katkı sağlayan firma Multicoin Capital oldu. Söz konusu proje halka açık blockchain ağlarından daha kolay veri toplamayı amaçlamakta. Blockchain tabanlı platformlardan veri toplamak için birçok araç ve firma olsa da, platformların veri tabanı yapısı bu durumu herkes için kullanışlı hale getirmek yerine daha da zorlaştırıyor. The Graph ise oluşturduğu yazılım ile bütün bilgileri endeksliyor ve bu sayede merkeziyetsiz bir uygulama kuran herkes tarafından bilgiye rahatlıkla erişim sağlanabilmesini mümkün hale getiriyor.

Multicoin Pazartesi yaptığı duyuruda kendi uygulamaları için veri ihtiyacı olan firmaların daha önceki zamanlarda istedikleri verileri elde etmek için kendi araçlarını kurmak zorunda kaldığını vurguladı. The Graph tarafından oluşturulan endeks ise herkes tarafından rahatça kullanılabilmekte ve bu sayede hiçbir firmanın bir daha böyle bir araç kurmasına gerek kalmamakta.

The Graph yaptığı bu girişim ile web tabanlı bir hizmeti, merkeziyetsiz uygulamalara getirmiş oldu ve blockchain devrimini bir kademe daha hızlandırdı. Multicoin’e ek olarak firmaya yatırım yapanlar arasında Compound VC, CoinFund, DTC, Kilowatt ve SPC gibi büyük firmalar da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment