Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Suçlamalarına Paymium’dan Cevap Geldi!

Yaklaşık üç gün önce su yüzüne çıkan bir habere göre, ünlü kripto para cüzdan platformlarından olan Blockchain, kendisini taklit ettiği gerekçesiyle bir siteyi ABD sınırlarındaki federal mahkemeye şikayet etmişti.

Blockchain.com‘ gibi etkileyici bir alan adına sahip olan firma, ‘Blockchain.io‘ isimli sitenin kendisini taklit ettiğini belirtti ve karşı tarafı dolandırıcılıkla itham etti.

İsim benzerliğinin yanı sıra iki sitenin renkleri çok benzer koyu mavi tonlardan oluşmakta ve yine ikisinin de logoları gayet bariz bir benzerlik içermekte.

Paymium CEO’su Pierre Noizat, AMBCrypto kaynağına söz konusu suçlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. CEO, Paymium firmasının söz konusu alan adını 2012 yılının Nisan ayında aldığını ve projenin bundan bir ay önce tanıtıldığını vurguladı.

Noizat bunun yanı sıra Blockchain’in tavrını kınadı ve bunun kripto para topluluğuna yakışmadığını ifade etti:

”Satışımızdan üç gün önce ve platformumuzun resmi olarak piyasaya çıkmasından ise bir kaç hafta sonra… Belirli sebeplerden dolayı bazı potansiyel rakiplerimiz tarafından böyle zorlanmamız sürpriz olmadı.”

”Dahası, Blockchain.io böyle bir suçlamayı ve açıklamayı kabul etmeyecektir. Şu an  mevzuubahis olan şey adımızın, unvanımızın ve sadık yatırımcılarımız ile müşterilerimizin korunmasıdır. Bu sebeplerden ötürü avukatlarımız yapılan iddialara noktası noktasına cevap vereceklerdir.”

Blockchain.com yetkilileri yaptıkları açıklamada kendileri için en çok sıkıntı yaratan konunun, alan adı benzerliğinden dolayı kullanıcıları yanlış yönlendirebilecek olmasıydı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment