Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Otomotiv Devi Porsche, Blockchain Yatırımlarına Odaklanıyor!

25 Eylül tarihinde yapılan resmi bir basın açıklamasına göre, Alman otomobil devi Porsche AG, özellikle blockchain ve yapay zeka odaklı startup firmalarına olan yatırımlarını arttırmayı planlıyor. Firma önümüzdeki beş yıl içerisinde 176 milyon dolar gibi bir yatırım artışı yapacağını ve bunu özellikle söz konusu teknoloji odaklı startup firmalarına yönlendireceklerini vurguladı.

Porsche’nin risk sermayesi etkinliklerindeki toplam yatırım miktarının artmasının ve bunun teknolojik startup firmalarına aktarılmasının temel sebebi, ”yeni trendlere, yeni teknolojilere ve iş modellerine” olan ihtiyacı karşılamak.

Söz konusu yatırımlar ”erken ve büyüme” aşamasındaki işletmelere yapılacak olup, Blockchain, yapay zekaı, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yanı sıra, dijital yaşam tarzı, hareketlilik ve müşteri tecrübesi alanları üzerine olacak.

Porsche AG bünyesinde finans ve iletişim teknolojileri yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Lutz Meschke‘nin açıklamalarına göre, dünya devi şirket gelecekteki başarıyı kaçırmamak adına ”iş modellerini köklü bir biçimde” değiştirmeyi hedefliyor. Lutz açıklamalarının devamında rakipleri ile rekabet etmeye devam edebilmek için, daha güçlü bir ekosistem oluşturmaları gerektiğini de vurguladı.

Porsche bu yılın başlarında blockchain uygulamalarının kendi araçlarında kullanımını incelemeye başlamıştı. Firma Berlin menşeli bir startupolan XAIN ile ortaklık bile imzaladı. 25 Eylül basın açıklamasında firmanın vurguladığı önemli noktalardan birisi de, Porsche’nin risk sermayesi kolunun şimdiden bir blockchain firmasında hissedar konumunda olduğu. Böyle bir firma blockchain teknolojisi için kesinlikle büyük bir oyuncu kategorisine giriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment