Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin ICO’ları Yasaklamasına Rağmen, Vatandaşlar Bu Yasağı Delmeyi Başarıyor

Çin basınında yayın yapan Xinhua News Agency’nin yayınladığı bir rapora göre, Çin hükümetinin kripto paralar ve ICO’lar noktasında yaptığı yasaklama odaklı çabalara rağmen, Çinli yatırımcılar yasağın etrafından dolanmayı başarıyor.

Yayınlanan raporda, Çinli yatırımcıların üçüncü şahıslar ve petrol şirketleri gibi off shore düzenlemeler ile bu yasaktan kaçmayı başardıkları ifade edilirken, ülkedeki giderek sertleşen kripto para karşıtı düzenlemelerin ardından yerel kripto para borsalarının da kayıtlanmak ve lisans almak için yurt dışındaki alternatiflere yöneldiği belirtildi.

Bu yönelimde Malta’nın ön plana çıktığı belirtilirken, artık Malta’da yerleşmiş birçok şirketin Çince versiyonları da bulunduğu ifade edildi. Aynı zamanda, Telegram grupları ile firmaların Çinli yatırımcılarla sürekli olarak kontak halinde kaldıkları da aktarılırken, konuyla ilgili ismi açıklanmayan bir kaynak, şunları söyledi:

”Geriye dönüp bakarsak, aslında kimse spesifik olarak yasağı ihlal etmiyor ancak farklı alternatifler her geçen gün daha da fazla sıklıkta denenmeye başladı. Tüm bu düzenlemeler, bu tarz alternatiflerin doğmasına sebep oldu.”

Xinhua News Agency, aynı zamanda birçok bireysel medya ve pazarlama şirketinin de el altından halen ICO ve kripto para reklamı yapmayı başardığını belirtirken, bu sayının da giderek arttığına vurgu yaptı.

Bilindiği gibi, Çin hükümeti, geçtiğimiz yılın bu dönemlerinde ICO’lar ve kripto paraları, barındırdığı riskler sebebiyle, yasaklamış ve yatırımcıları da bu tarz projelere katılmamaları konusunda sıkı bir şekilde uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment