Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikan Devi FedEx, Hyperledger’ın Blockchain Projesine Katıldı!

26 Eylül tarihinde yapılan resmi bir basın açıklamasına göre, Amerikan kargo ve lojistik devi FedEx, yakın zamanda Hyperledger projesine katılan en son firma oldu. Hyperledger temel olarak açık kaynaklı bir proje olup, bir çok endüstriyi blockchain teknolojisi ile daha da ileriye götürmeyi hedeflemekte.

Linux Foundation platformunun önderliğinde oluşturulan Hyperledger, kurumların kendi sektörleri için uygun olan blockchain tabanlı endüstriyel uygulamalar, platformlar ve donanımsal sistemler kurmasına olanak tanıyor.

FedEx’in Hyperledger platformuna katılmasından sonra, projenin üye sayısı 270’e dayandı ki bunların arasında çok büyük endüstriyel kurumlar da var. IBM, Intel, Deutsche Boerse ve J.P Morgan şu an sayabileceğimiz en öne çıkan kurumlardan sadece bir kaç tanesi. FedEx bünyesinde iletişim teknolojilerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Kevin Humphries, konu hakkında blockchain teknolojisinin tedarik zincirleri, lojistik ve nakliye için ”büyük çıkarımlara” sahip olduğunu vurguladı.

FedEx geçtiğimiz Şubat ayında Nakliyede Blockchain Kullanımı Birliği (BiTA) kurumuna katılmış ve aralarında BNSF, JD Logistics, GE Transportation gibi dünya devlerinin yer aldığı başka bir kadroda daha yer almıştı. BiTA hedef olarak blockchain teknolojisinin kullanımı ile nakliyedeki güvenliği ve şeffaflığı hiç olmadığı kadar arttırmayı planlamakta.

FedEx’e bağlı FexEx Enstitüsü ise geçtiğimiz Temmuz ayında kanser hastaları için Blockchain tabanlı yardım yapma hazırlığında olduğunu belirtmişti.

Özellikle lojistik ve tedarik zinciri sektörü, şu sıralar Blockchain’i en çok kullanmaya başlayan endsütriyel alanlar arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment