Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FedEx Enstitüsü Kanser Hastalarına Yardım İçin Blockchain’den Faydalanacak

FedEx Teknoloji Enstitüsü, Good Shepherd Pharmacy adlı ilaç şirketiyle işbirliği yapacak. Bu iki kuruluş tarafından yürütülecek olan ortak çalışmalarda ilaç arayışında olan kanser hastalarına yardım ediliyor olacak ve bu amaç doğrultusunda Blockchain teknolojisinden faydalanılacak.

Memphis Üniversitesi ile anlaşmalı olan FedEx Teknoloji Enstitüsü, yeni ortaya çıkmış teknolojiler üzerinde disiplinlerarası çalışmalar yapmayı hedefleyen bir organizasyon. Organizasyonun kuruluş amaçlarından biri de Memphis Üniversitesi’ni bir teknoloji ve araştırma merkezi haline getirmekti.

Merkezi yine Memphis’te bulunan Good Shepherd Pharmacy adlı şirket, bazı ilaçlarını kullanmayan kanser hastalarını takip etmek, kullanılmayan ilaçları bu hastalardan alarak ekonomik durumu pek iyi olmayan hastalara ulaştırmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor. Good Shepherd Pharmacy’nin CEO’su Phil Baker’a göre Blockchain gibi güvenli ve sağlam bir altyapı, şirketin hayalindeki gibi güvenli bir ilaç dağıtım sistemi oluşturulmasına yardımcı olabilir:

“Yalnızca Tennessee’de bile her yıl 10 milyon dolar değerinde gayet iyi durumdaki ilaçlar çöpe atılıyor. Bu sorunun çözümü Blockchain olacak. REMEDI projesi, elindeki değerli ilaçları kullanmayan hastaların ilaçlarını başkalarına aktaracak.”

Enstitü, Good Shepherd şirketinin önerdiği bu girişimi değerlendirmek için bir etkinlik düzenleyecek ve etkinliğe çeşitli Blockchain uzmanlarını ve destekçilerini davet edecek.

FedEx’in CEO’su olan Fred Smith Mayıs ayında yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin “dünya genelindeki tedarik zincirlerini tamamen değiştireceğini” söylemiş, bu teknolojinin önemi üstünde durmuştu. FedEx ayrıca Şubat ayında Ulaşımda Blockchain Birliği’ne (BiTA) katılmıştı. BiTA’nın üyeleri arasında BNSF, JD Logistics, GE Transportation gibi şirketler bulunuyor.

Geçtiğimiz ay yine bu tarz tıbbi amaçlarla bir blockchain platformunun oluşturulacağı duyurulmuştu. Microsoft tarafından duyurulan bu platform tedarik zincirindeki ilaçları kaynağına kadar takip etmeye sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment