Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Data: Bitcoin’deki İşlem Ücretleri Zamanla Artacak

İngiltere merkezli araştırma firmalarından Global Data “Kripto Paralar- Tematik Çalışma” adı altında yeni bir araştırma yayınladı ve kripto paraların gelecekleri hakkında bazı iddiaları yorumlarda bulundu.

Global Data’nın kıdemli isimlerinden olan Gary Barnett konu hakkında bizzat yorum yaptı ve kripto para üzerinden yapılan işlemlerde ‘aracı’nın aslında ortadan kalkmadığını, bu tarz işlemlerin ‘düşük maliyetle’ de yapılamadığını vurguladı:

“Kripto para destekçileri tarafından ortaya atılan iddiaların büyük bir kısmı doğru değil. Kripto parayla hızlıca işlem yapılabildiğini, kripto paraların aracıları ortadan kaldırdıklarını, kripto parayla işlem yapmanın ücretsiz olduğunu söylüyorlar ancak bunların hiçbiri doğru değil.”

Global Data analistlerinden Barnett, kripto parayla işlem yapmanın ücretsiz olmadığını göstermek için bir örnek de verdi. Barnett, Bitcoin üzerinden yapılan işlemlerden 50 $ civarında işlem ücreti alındığı dönemleri hatırlatarak marketten gidip 25 dolarlık alışveriş yapmak için 50 dolarlık işlem ödemenin pek de mantıklı olmadığını söyledi. Barnett’a göre Bitcoin üzerinde yapılan işlem sayısı arttıkça bu işlemlerin maliyetleri de öyle ya da böyle artış yaşayacak.

Global Data yaptığı araştırmada kripto para sektöründeki ‘ölçek’ sorununun üstünde de duruyor. Ancak hatırlatmak gerekiyor ki kripto para sektöründeki isimler bu ‘ölçekleme’ sorununu çözmek için çeşitli adımlar atıyorlar ki bu adımlardan biri de Lightning Network.

Kripto para sektörünün en büyük tartışmalarından biri de bilindiği üzere kripto paraların birer ‘para birimi’ olup olmadıkları üzerine. Bu tartışma hakkında da yorumlarda bulunan Barnett şöyle söyledi:

“Hiçbir kripto para yaygın olarak kullanılmıyor ve kabul görmüyor. Ürün ve hizmet karşılığında kripto para ile ödeme kabul eden perakendecilerin ya da iş yerlerinin sayısı çok çok az ki böyle ödeme kabul edenler de kripto parayla diğer ödeme seçeneklerine kıyasla çok daha az ödeme alıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment