Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FedEx’in “Lojistikte Blockchain” Planları İlerleme Kaydetti

Global lojistik devi FedEx, Blockchain tabanlı platformları günlük faaliyetlerine entegre etme çalışmalarına başladı ve “Taşımacılıkta Blockchain İttifakı’na (BiTA)” katıldı.

Kargo-nakliye haber ajansı olan Freightwaves, FedEx‘in BiTA‘nın parçası olarak Blockchain kullanımı için bir dizi endüstri standardı geliştirmeye başladığını bildirdi. Kuruluşa kurucu üye olarak katılan şirket, bazı Blockchain platformlarını test etmeye başladı bile.

BiTA‘nın standartlar kurulunun bir parçası olan FedEx‘in stratejik planlama ve analiz başkan yardımcısı Dale Chrystie, anlaşmazlıkların çözümü için veri depolama amacıyla Blockchain kullanılan bir pilot program başlattığını söyledi. Proje, FedEx aracılığıyla mal gönderen ve alan müşteriler arasındaki uyuşmazlıkları gidermek için kalıcı bir ödenek defterinde hangi verilerin gerekli olacağını belirlemek istiyor.

Chrystie, ayrıca kayıtlarını saklamak için de Blockchain kullanmak istediklerini söyledi ve ekledi:

“Sistemimizde her gün milyonlarca kayıt tutuluyor ve biz Blockchain’i lojistik endüstrisini değiştirebilecek, güvenli bir saklama zinciri olarak düşünüyoruz. Çünkü bu verilerin değişimini çok güvenli bir şekilde düzene sokacağına inanıyoruz.”

FedEx’in üst düzey Başkan Yardımcısı Kevin Humphries, Freightwaves‘e yaptığı açıklamada FedEx‘in, platformlardaki müşterilere, paketlerin yalnızca FedEx‘in mülkiyetinde olduğu sırada değil, kurumun seçilmesinden önce ve sonra da paketleri daha verimli izleyebileceklerini söyledi.

FedEx şu ana kadar sadece birkaç olası kullanım örneği açıklamış olmasına rağmen, Humphries, Blockchain’in kullanılacağı birçok alan olacağı konusunda oldukça umutlu olduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment