Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Ekonomi Bakanı, Kripto Paraları Eleştirdi

İtalya Ekonomi bakanı Pier Carlo Padoan, yaptığı açıklama ile kripto para piyasaları hakkında ağır ifadeler kullandı. Konuyla ilgili konuşan tecrübeli siyaset adamı, kripto paraların güvenilmez bir ürün olduklarını belirterek, pazarın ”balonu” patladığında, birçok kişiyi çok zor günler bekleyeceğini belirtti.

İtalyan teknoloji devi Enel’in Milano’nun Polytechnic Üniversitesi’nde düzenlediği panelde birçok önemli ekonomi siması ve siyasi figür ile birlikte davetli listesinde yar alan Padoan, kripto paralar ile alakalı görüşlerini şöyle ifade etti:

”Şu an kripto para piyasasında çok acayip bir talep fazlalığı var. Herkes bu piyasaya girip kısa sürede kolayca para kazanacağını sanıyor. Ancak bu kadar insana yetecek miktarda bir ürün var mı, kimse bunu düşünmüyor. Bazı merkez bankalarının da bu kripto paraları gelecekte kullanıp kullanmamayı düşündüğünü okuyorum. Eğer pazarın balonu patlarsa bizleri ve o bankaları çok kötü günler bekleyebilir. O yüzden temkinli olmakta fayda görüyorum.”

Aynı zamanda Padoan’a göre Blockhain teknolojisi güzel sonuçlara gebe olabilir ancak teknolojinin kullanım alanı, işleri bir hayli zora sokuyor. Konuyla ilgili konuşan Padoan: ”Blockhain önemli  bir teknoloji ancak bir teknolojiyi başka bir sebeple kullanırsanız değerini düşürürsünüz. Burada önemli olan neyin, hayata nasıl yansıdığıdır. Sorun burada davranış.” dedi.

İtalyan hükümeti de, dünyadaki diğer birçok hükümet gibi kripto paralara bir hayli temkinli yaklaşıyor. 2016 yılında yapılan çalışmada, İtalyan yetkililer, Bitcoin’in vergi kaçırmak için kullanılabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment