Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi Bazı Kullanıcılara Yanlışlıkla Yüzlerce Bitcoin Dağıttı

Kripto para şirketi BlockFi, mart ayında düzenlediği bir promosyonun ödüllerini dağıtırken bazı kullanıcılara olması gerekenden çok daha fazla para gönderdi. Onlarca müşteriye, yüzlerce Bitcoin gönderildiği açıklandı.

BlockFi kullanıcıları, geçen hafta Twitter ve Reddit gibi platformlarda hesaplarına yanlışlıkla yatırılmış Bitcoinlerin paylaşımlarını yapmaya başladılar. BlockFi, bu kullanıcılarla iletişime geçip paraları geri almaya çalışıyor.

Olması gerekenden daha çok Bitcoin yollandı

Şirket henüz kapsamlı bir basın duyurusu yayınlamasa da, olayın mart ayında düzenlenmiş bir promosyon ile başladığı kabul ediliyor.

BlockFi, 18-31 Mart tarihleri arasında gerekli hacim şartlarını yerine getiren kullanıcılarına ödül olarak Bitcoin vereceğini, ödüllerin en geç 31 Mayıs’a kadar dağıtılmış olacağını açıkladı.

14 Mayıs’ta şirketin Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı ve bazı kullanıcılara hatalı ödeme yapıldığı bilgisi doğrulandı.

Kullanıcıları dava açmakla tehdit ettiler

BlockFi CEO’su Zac Prince, bugün saat 14:00 sularında sosyal medyadan bazı açıklamalarda bulundu ve bazı kullanıcılara yanlışlıkla yüzlerce Bitcoin gönderildiğini fakat bu müşterilerin sayısının 100’ü aşmadığını söyledi.

zac-prince-blockfi-bitcoin

Bir Reddit kullanıcısı, bundan 4 gün önce yaptığı paylaşımda BlockFi hesabına 700’den fazla Bitcoin yollandığını duyurdu.

blockfi-bitcoin-coin
(Kaynak)

Bazı kullanıcılar, hesaplarına bu miktarlarda Bitcoin yatırıldığını gördükten sonra bunları kişisel cüzdanlarına veya daha farklı cüzdanlara aktardılar.

Bir BlockFi kullanıcısının paylaşımına göre kendisine şirket tarafından bir e-posta atıldı, yaptığı çekim işleminin suç olduğu ve parayı 2 saat içerisinde iade etmezse kendisine karşı dava açılacağı söylendi.

CoinDesk’in haberine göre şirket, parayı iade eden insanlara yaşanan rahatsızlığın telafisi için 1.000 dolar değerinde GUSD teklif ediyor.

Şirketin faaliyetlerinde herhangi bir sorun yok

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar, BlockFi’ın kullanıcılarıyla arasında yaşadığı bu olayın FUD’a sebebiyet verebileceğini söylediler.

BlockFi CEO’su Prince, insanlara gönderilmiş Bitcoin miktarının, “şirketin sahip olduğu toplam BTC miktarının küçük bir kısmına” denk geldiğini söyledi. Bu olayın, şirketi maddi açıdan tehlikeye sokması beklenmiyor.

BlockFi ayrıca şirketin normal faaliyetlerinde herhangi bir sorun olmadığını, müşteri fonlarının güvende olduğunu duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!