Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İç Moğolistan, Vatandaşları Kripto Madencilerini Şikayet Etmeye Çağırıyor

Kripto para madencilerini bölgeden uzaklaştırmaya çalışan İç Moğolistan yetkilileri, insanları madencilik yaptığını bildikleri şahısları şikayet etmeye çağırıyor.

İç Moğolistan Kalkınma ve Reform Komisyonu (KRK), salı günü yayınladığı bildiride vatandaşların kullanabileceği birer telefon numarasına, posta ile e-posta adresine yer verdi. Vatandaşlar, bölgede aktif olarak süren kripto para madenciliği faaliyetlerini bu kanallar aracılığıyla şikayet edebilecekler.

Karbon emisyon hedefini tutturmaya çalışıyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2019’da Çin’deki karbon emisyonunun 2030’a kadar yarı yarıya azalmış olacağına dair bir taahhüt verdi. Çin’in 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı döneminde üstünde durulan noktalardan biri, karbon nötr olma hedefi oldu.

İç Moğolistan’daki kripto para madencileri, elektrik ihtiyaçlarını karşılarken hidroelektrikten ziyade kömür kaynaklarına dayanıyorlar. People’s Daily’nin haberine göre merkezi hükümet, İç Moğolistan’ı “enerji tasarrufuyla ilgili ciddi problemleri” olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

İç Moğolistan; 2019’un sonunda 13. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda yer alan enerji tüketimi hedefini tutturamamış tek bölgeydi. Hedef, enerji tüketiminin GSYİH’ye oranını bir önceki beş yıllık döneme kıyasla %15 azaltmaktı.

Bölgenin yerel Kalkınma ve Reform Komisyonu, bu yılki bildirisinde kripto para madencilerinden bölgeyi en geç nisan ayına kadar terk etmelerini istedi. Bölgede yeni kripto para madenciliği tesisi kurmak, yasaklandı.

İç Moğolistan’daki kripto para madencileri, bu bildiri yayınlandıktan sonra bölgeden ayrılmaya başladılar. Yetkililer, aktif olarak madencilik yapan kişi ve kuruluşları tespit etmek için vatandaşların yardımını istiyor. Madencilik faaliyetlerini bitirmek, karbon emisyonu hedeflerini tutturma çalışmalarının bir parçası.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!