Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockstack CEO’su: Kripto Kışı Geldi Ancak Sıradaki Yükseliş Çok Büyük Olacak

Blockchain teknolojisinin 2008 yılında ilk tanıtılmasından beri, şimdiye kadar 80.000’in üzerinde dağıtık defter teknolojisi kullanan proje piyasaya sürüldü. 2016 yılında toplam 29 kripto para projesi ICO yolu ile 6 milyar doların üzerinde fon topladı ve rekora imza attı. Ondan sonraki 2017 yılında ise toplam 871 ICO projesi piyasaya sürüldü ve yine 6 milyar dolarlık bir miktar elde edildi ki bu daha sonra blockchain alanına adeta yatırım yağmasını sağladı. 2018 yılında ise, 800’den fazla ICO yeni blockchain ürününü bekleyenler ile paylaştı.

Muneeb Ali bütün bunlara rağmen ”kripto kışının” bunların neredeyse hepsini soğuktan öldürebileceğini iddia etmekte.

Fonlamada Düşüş Var

Bir blockchain platformu olan Blockstack‘ın CEO’su Ali, dijital defter startup firmalarına yapılan fonlamanın düşüşe geçtiğini ifade etti. Bir çok ICO projesinin vaat ettikleri ürünü veya teknolojiyi sürmekte başarısız olması sonrası, yatırımcıların bir çoğu sektöre olan güvenini kaybetti. Sonuç olarak bir çok fonlama daha hedefine ulaşamadan kapatıldı.

2018 yılı sadece ICO’lar ve blockchain teknolojileri için değil, kripto para sektörü için de belki de en kötü yıllardan birisi oldu ve düşüş hala durmadan devam etmekte. Bir çok kişi ICO’lara karşı başlayan hype’nin sona erdiğini düşünürken, bazıları sadece doğru ürünün üretilemediğini ve insanların gerçek bir teknoloji beklediğini düşünmekte.

Muneeb Ali ise aslında kışın devamında çok daha güzel bir yaz getireceği kanısında:

”(Piyasa) sona yaklaşmaktan çok uzakta. Sıradaki yükseliş kripto paraların ”çevirmeli ağ” döneminden çok daha büyük bir piyasaya kavuşmasını sağlayacak.”

Kripto para teknolojisini internetin ilk günlerine benzeten Ali, şu sıralar fiyatlar düşse de, alt yapının oluşmaya başladığını ve yakında yükselişin geleceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment