Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockstream Çinli Üretici Innosilicon’dan Madencilik Ekipmanı Aldı – Hedef Madencilik Sektörüne Giriş Mi?

Piyasadaki en büyük Bitcoin Core (BTC) sponsor ve destekçilerinden birisi olan Blockstream, yakın zamanda Çinli elektronik donanım üreticisi Innosilicon‘dan çok sayıda kripto para madencilik ekipmanı satın aldı. Bu, Blockstream’in kendi madencilik merkezi için hazırlık yaptığı anlamına mı geliyor?

Blockstream Madencilik Ekipmanı Satın Aldı

Halka açık bir şekilde yayınlanan uluslararası nakliye verisine göre, (konşimento), çok sayıda Innosilicon marka madencilik cihazının Çin’den ABD’ye, oradan da Blockstream’e ithal edildiği ortaya çıktı. Blockstream firması en büyük Bitcoin destekçilerinden birisi olmanın yanı sıra, sidechain üretimine olan odağı ile de biliniyor. Toplam 4 konteyner içerisinde yer alan ve üzerlerinde ”TI” işareti bulunan 62 palet, Hong Kong‘tan gönderildi ve 26 Temmuz 2018 tarihinde New York/Newark, New Jersey limanına ulaştı.

‘TI’ damgası büyük ihtimalle Innosilicon’un en son piyasaya sürdüğü ve tanesi 1118 dolardan satılan SHA256 cinsi ASIC cihazı ‘Terminator by Innosilicon’ ürününün kısaltması. Her paletin 72 birim taşıyabildiğini göz önüne alırsak, bu durum Blockstream’in yaklaşık olarak 5.2 milyon dolar değerinde 4650 Terminator cihazı satın aldığı anlamına geliyor. Blockstream henüz yeni bir madencilik merkezi açacağı şeklinde herhangi bir duyuru yapmadı ancak böylesine büyük miktarda bir sipariş bunun mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Terminator biriminin ortalama hashrate’i 17.2TH/S olarak belirtilmekte.

Blockstream’in Üzerindeki Kara Bulutlar

Blockstream firması, Adam Back, Gregory Maxwell, Pieter Wuille ve diğer bir kaç kişi tarafından 2014 yılında ortak olarak hayata geçirildi ancak firmanın CEO’su Adam Back. Firma şu sıralar en çok lightning network için yaptığı geliştirmeler ile tanınıyor. Geçtiğimiz günlerde Blockstream hakkında bir dizi ‘kötü’ spekülasyon su yüzüne çıkmıştı. İddialar ilk olarak firmanın eski bir ABD Ulusal Ajanı olan Bill Scannell’i işe alması ile başladı. Söylentilere göre bu ajan ”Bitcoin topluluğu içerisinde istihbarat ve casusluk çalışmaları yapmak” için danışman olarak alınmış. Daha sonra bu iddiayı ilk dile getiren kişi David Shares, Blockstream’in üst düzey yetkililerinden Samson Mow’un bu ajan ile çok fazla görüştüğünü aktarmıştı.

Roger Ver de bir toplantıda ajan Bill Scannell ile Samson’u yakın bir şekilde gördüğünü aktarmıştı. Bu iddia hakkında henüz bir kesinlik veya açıklama yok ancak bundan daha önemli ve daha uzun süredir var olan başka bir iddia ise Blockstream’in kasıtlı olarak bir çok kripto para forumundaki haberleri sansürlemesi.  Blockstream /r/Bitcoin, Bitcoin Talk, mail listeleri, wiki ve diğer bir sürü kanaldan Bitcoin’in ölçeklenmesi ile ilgili olan ve boyutu 1MB’ı geçen konuları veya görüşleri sansürlemekle de suçlanıyor. Bu olay Bitcoin’e özel subreddit kanalı /r/Bitcoin üzerinde bir çok gönderinin birden ortadan kaybolması nedeniyle büyük tepkiye yol açmıştı.

Innosilicon

Innosilicon firması ise düşük ücretli ama yüksek performanslı ve tamamen optimize edilebilir çözümler sunan bir firma. Innosilicon’un tek üretim alanı kripto para madencilik donanımları değil. Firma buna ek olarak tablet, cep telefonu, televizyon, kamera, ağ ekipmanları ve daha bir sürü cihaz üretiyor. Halong Mining firması bu yılın başlarında kendi Dragonmint cihazlarını piyasaya sürdüğünde, makinelerin tekrardan markalanmış olan Innosilicon Terminator cihazları olduğuna dair bir çok spekülasyon ortaya çıkmıştı.


Bakalım ilerleyen günlerde Blockstream’den bu yüklü sipariş hakkında herhangi bir açıklama görebilecek miyiz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment