Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex, Kullanıcılarına Dolar Çekme ve Yatırma Özelliğini Sundu: Kripto Paralar da Direkt Dolar İle Alınıp Satılabilecek

Seattle merkezli, dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Bittrex, platform üzerinden Amerikan doları çekilmesini sağlayan özelliği kullanıma açtı. Dolar çekme ve yatırma işlemlerine uygun olan hesaplara ve kurumsal yatırımcılara gönderilen mailde, ilgili panelden yeni özelliği aktive edebilecekleri belirtildi.

Mailde kullanıcılara şu ifadeler ile seslenildi:

”Tebrikler, hesabınız artık Bittrex’in Amerikan doları pazarına erişime uygun olarak değerlendirilmiştir. Hesabınızdaki bu yeni özelliği aktive debilmek için sadece USD işlemleri mi yoksa USD çekme, yatırma ve alım satım işlemlerini mi seçtiğinizi tarafımıza bildirmeniz gerekmektedir. Formu doldurup, tercihinizden bizi haberder edebilirsiniz. Hesap onayı geldiğinde, işlemlere başlayacabileceksiniz. Sizi aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz.”

Müşterilerin formu doldurup daha sonra da onay almaları bekleniyor. Kullanıma uygun olarak görülen kullanıcıların hesapları bu işlemlere açık hale gelecek.

Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşayan kullanıcılar ile ABD’nin California, Washington State, New York ve Montana bölgelerinde ikamet eden Bittrex kullanıcıları, bu özelliklerden faydalanabilecek. Bu belirlenen yerlerin dışında ikamet edenler ise USDT yani Tether aracılığı ile işlemlere devam edecek. Bittrex’in ABD’nin diğer eyaletlerinde de bu işi yapabilmek için yoğun bir çalışma içinde olduğu da gelen haberler arasında.

Bu hizmettten faydalanmayı seçen kullanıcıların BTC, ETH, USDT ya da uygun olan diğer kripto paralara ile bu hizmeti yapabileceği belirtilirken, direkt olarak dolar çekmek isteyen yatırımcının ise yine bunu bir form aracılığı ile yapacağı belirtildi. Kullanıcıların, dolar çekebilmek için birden fazla banka hesabına sahip olabilecekleri de ifade edildi.

Başta Twitter olmak üzere bu konu, Reddit ve diğer sosyal medya hesaplarında da önemli bir gündem maddesi haline geldi. Kullanıcılar, Bittrex’in bu yeni hamlesinden duydukları memnuniyeti çok net bir şekilde dile getirirken, yapılan bir yorumda şu ifadeler kullanıldı:

”Bunu duyduğuma çok sevindim. Bittrex ile ilgili çok güzel düşüncelerim var, gayet iyi bir platform. Umarım bu hamle, diğer büyük borsalara da örnek teşkil eder ve bu erişimi daha da kolaylaştırır. Böylesi hamleler, sıradan insanlar için işleri çok kolaylaştırıyor ve ulaşım kolaylaşıyor. Ulaşım kolaylaşınca da, daha fazla insan kripto paralardan haberdar olup daha fazla insan kripto pra kullanıyor. Yani, bu tarz hamleler sektörün her bir paydaşı için oldukça güzel ve anlamlı.”

Bazı kullanıcılar da bu Bittrex hamlesinin Coinbase’in platforma eklemeyi düşündüğü yeni koinler ve Robinhood’un işin içine girmesi ile ilişkilendirerek, dev kripto para borsalarının yeni bir boğaya hazırlandığını yazdı. Bakalım zaman, bu yorumları gerçekten de haklı çıkarabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment