Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockstream’in Yeni Cüzdanı Sektördeki En Güvenlisi Olabilir

Kripto para cüzdanları konusunda yaşanan gelişmelere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha önceki dönemlerde çeşitli güvenlik defektleri, hemen her cüzdanda yaşanırken, bu konuda duyulan güven de giderek azalmaya başlamıştı. Ledger’da saptanan açıkların ardından Trezor’da da hatalar saptanırken, Blockstream ise kendi açıklamalarına göre ‘şu ana kadar yapılmış en güvenli cüzdanı’ tanıttı.

Şirketin yaptığı açıklamada cüzdanın güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ifade edilirken, şirketin bir şifreyi sizin cihazınızda, bir diğerini de şirketin serverlarında depo edeceği kaydedildi.

Bu sayede cihaz çalınsa dahi, bu hamle sayesinde insanlar sizin fonlarınıza ulaşma şansına sahip olamayacak. Aynı zamanda çeşitli çift faktörlü güvenlik doğrulama sistemleri de bu cüzdanda yer alacak. Müşteriler; e mail, SMS, telefon araması ya da Google Authenticator gibi seçeneklerden seçme şansına sahip olacak.

Şirket, yaptığı açıklamada ‘bu açıklamaya sığmayacak kadar’ fazla özelliğin cüzdanda bulunduğunu ifade ederken, şu ifadelere yer verildi:

”Müşterilerimizin geçmiş versiyonlarda sevdiklerini ifade ettikleri özellikleri tuttuk ve bunların üzerine de yine aldığımız geri bildirimler doğrultusunda çeşitli bazı eklemeler yaptık. Siz değerli kullanıcılarımızın beğenisine sunduğumuz bu cüzdanın, sizi heyecanlandıracağını düşünüyoruz.”

Bu cüzdanın dikkat çeken bir diğer özelliği de hem Trezor One hem de Ledger Nano S ile birlikte ortak çalışma şansına sahip olması. Ledger Nano X kullanan kullanıcıların ise destek için bir süre daha beklemesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment