Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski NATO Genel Sekreteri ve Danimarka Başbakanı, Bir Blockchain Firmasına Danışman Olarak Katıldı!

Daha önce hem NATO Genel Sekreterliği hem de Danimarka Başbakanlığı görevlerini yürütmüş olan Anders Fogh Rasmussen, bir blockchain kimlik firması olan Concordium bünyesine stratejik danışman olarak katıldı.

İsviçre tabanlı blockchain firmasının başkanı Lars Seier Christensen konu hakkında Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada eski Başbakanın firmanın küresel genişleme planları çerçevesinde ”esaslı” bir göreve sahip olacağını vurguladı.

Concordium isimli blockchain kimlik firması aynı zamanda Saxo Bank’ın da kurucusu olan ve eskiden bankanın CEO’luk görevini yürüten Christensen tarafından kuruldu. Startup firması şuan için kimlik ve müşterini tanı gerekliliklerini daha verimli yapabilmek için araştırmalar ve çalışmalar yapmakta.

Firma geçtiğimiz Ocak ayında kendi Proof-of-Concept hizmetini başlatmış ve bu yılın üçüncü çeyreğinde beta versiyonunun yayınlanacağını duyurmuştu. CEO konu hakkında yaptığı açıklamada 2020 yılının ilk çeyreğinde hizmetin tamamen halka açık bir şekilde piyasaya sürüleceğini vurguladı.

Firma bunun yanı sıra demokrasiler için ”değiştirilemez ve oynanamaz” bir oylama sistemi yapmayı planlıyor. Rasmussen 2001 yılı ile 2009 yılı arasında üç  dönem boyunca Danimarka Başbakanı olarak hizmet vermişti ve bundan sonra 2009 ile 2014 yılları arasında NATO genel sekreterliğini yürüttü.

Blockchain teknolojisi temel olarak kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji olarak bilinse de, blockchain’in ulaştığı alanların sayısı rekor bir hızla genişlemeye ve büyümeye devam ediyor. Bütün bunlara rağmen blockchain yine de en çok kripto para birimleri ile ilişkili olarak tanımlanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment