Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Kurucusu: IBM’in Yeni Projesi Uluslararası Para Transferini Kolaylaştıracak

Son zamanlarda ilgi odağı haline gelen Stellar’ın kurucularından Jed McCaleb, kripto para sektöründe son zamanlarda yaşanan gelişmelerin geleneksel piyasaları ne yönde etkileyeceklerine dair bazı yorumlar yaptı.

Kısa bir süre önce IBM World Wire ile işbirliği yaptığı duyurulan ve bu sayede epey yoğun bir ilgi çeken Stellar’ın kurucularından Jed McCaleb geçtiğimiz günlerde Money 20/20 konferansına katıldı ve bir röportaj verdi.

IBM World Wire hakkında bazı açıklamalarda bulunan McCaleb bu yeni projenin bankalar ve diğer geleneksel finans kurumları ile kripto para şirketlerini ortak bir platformda buluşturacağına inanıyor. Bu platform sayesinde iki taraftan birinin karşısındakine A parasını gönderebileceğini, bu paranın daha sonra B birimine dönüştürülebileceğini belirten McCaleb bunun oldukça verimli olacağı görüşünde.

McCaleb bunun yanı sıra World Wire projesinin ABD piyasalarını ne yönde etkileyeceğinden de bahsetti. McCaleb’a göre bu yeni proje her ne kadar sıradan vatandaşlar için büyük bir önem taşımasa da finans sektöründeki kişiler için epey kullanışlı olabilir:

“Yani şöyle söyleyeyim; bu proje ABD’deki sıradan vatandaşlar için pek bir anlam ifade etmeyecek. Ama mesela denizaşırı ülkelerde akrabası olan ve sık sık uluslararası para transferi yapan kişiler için büyük önem arz edecek.”

IBM tarafından geliştirilen World Wire projesinin özellikle yurt dışı ödemelerinde çok kullanışlı olacağına inanan McCaleb, bu proje sayesinde başka bir ülkedeki tanıdıklarına para aktaran kişilerin büyük kolaylık yaşayacaklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment