Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin İçin Yeni Dip Seviyesi Tahmininde Bulundu

Lider kripto para birimi Bitcoin, 2019 yılına nispeten iyi bir başlangıç yapmasının ardından tekrardan 3.500 dolar seviyelerine geriledi.

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir analiz ise, Bitcoin’de dip seviyenin 3.000 ile 3.100 dolar arasında olabileceğini gözler önüne sermekte. Bitcoin için olan GTI endeksini kullanan analistler, Bitcoin’in şu sıralar büyük ihtimalle aşırı satım bölgesinde olduğunu ifade etmekte.

”Bitcoin için olan bu indikatör 35.6 seviyesinde aşırı satımı göstermekte. Bu, Aralık ayından beri elde edilen en düşük seviye. Görünüşe göre Bitcoin 3.000 dolardan 3.100 dolara kadar sağlam bir destek ile 3.500 dolar bölgesinde stabilleşmeye başlıyor.”

Bloomberg analizinde bunun yanı sıra ”birçok düzenli yatırımcının piyasa yüzünden endişe duyduğu” ve sağlam bir dip seviyesinin bulunması durumunda kripto paralara olan ilginin tekrardan ateşlenebileceği belirtiliyor. Analizi göre ise 3.000 ile 3.100 dolar seviyeleri sağlam bir destek hattı oluşturmakta.

Bitcoin 3.500 dolar üzerinde oldukça dengeli bir tablo çizse de, kripto para piyasasında hiçbir şey tam olarak belli olmuyor ve piyasa bir gün içerisinde 1.000 dolara kadar düşüşe bile tanıklık edebilir.  Bunun yanı sıra GTI verilerine göre kısa sürecek bir Bitcoin rallisi görmek de mümkün. Analistler GTI indikatörüne göre Bitcoin’in mevcut fiyat seviyesinden 4.500 dolar seviyesine kadar yükselebileceğini ifade etmekteler.

Bitcoin basın saatine göre 3.594 dolar seviyesinden alıcı buluyor ve toplam piyasa hacmi de 62 milyar dolar seviyelerinde. Piyasa an itibariyle yeniden yeşillenmiş bir görüntü çizmekte ve Bitcoin son 24 saat içerisinde %0.86 artış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment