Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Bankası ABN AMRO, Bitcoin İçin Depolama Hizmetini Kullanıma Sundu

Hollanda tabanlı bir banka olan ABN AMRO, yakın zamanda yaptığı duyuru ile müşterileri için Bitcoin depolama hizmetini kullanıma sunduğunu açıkladı.

500 Müşteri Bitcoin Depolama Platformunu Deneyecek

Geleneksel bankacılık özellikle depolama konusunda ciddi bir değişim yaşamakta. Hollanda bankası AMRO da 22 Ocak tarihinde sosyal medya kanallarından yaptığı duyuruda 500 müşterinin yeni Bitcoin depolama hizmetini deneyeceğini doğruladı. Twitter üzerinden yapılan bildiriye göre, ABN AMRO müşterilerin günlük etkinlikleri için kullandıkları bankacılık arayüzünden ‘Wallie’ isimli bir araç sayesinde Bitcoin depolaması da yapabilecekler.


ABN AMRO bu hamle ile Hollanda bankaları arasında ‘direkt’ Bitcoin depolama hizmeti sunan ilk kurum oldu ve geçtiğimiz yılın Şubat ayında benzer ancak dolaylı yoldan depolama sağlayan Rabobank’ı geçti. Banka bu uygulamanın deneysel olduğunu vurguladı ve ABN’nin resmi sayfasında kripto para birimlerinin hala banka tarafından desteklenmediği ibaresi yer almakta.

”… kripto para birimleri bir merkez bankası tarafından kontrol edilmiyor, piyasaya sürülmüyor veya herhangi bir garantiye sahip değil.”

Bankanın neden böyle bir strateji değişikliğine gittiği ise hala bilinmiyor. Uygulama mevcut haliyle kullanıcılara Bitcoin’lerinin bulunduğu cüzdanın özel anahtarını sunmuyor ancak banka 6.000 avroya kadar olan fonlar için sigorta garantisi sağlıyor. Birçok kripto para topluluğu üyesi ise bu gibi depolama hizmetlerinin kripto paraların ruhuna aykırı olduğunu ve kripto para cüzdanı anahtarlarının kripto para birimi sahiplerinde olması gerektiğini düşünmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment