Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin İştahının Artması İçin Bu Seviyenin Geçilmesi Gerek!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’de (BTC) risk iştahının tekrardan artması için 25 bin doların üzerine çıkılması gerektiğini aksi durumda daha fazla short (kısa) pozisyon açılabileceğini dile getirdi.

Mike McGlone 2 Mart tarihinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin iştahının tekrardan canlanması için 25 bin dolar seviyelerinin üzerine çıkması gerektiğini söyledi. Ayrıca Bitcoin ve kripto paralarda dip seviyesinin gelmemiş olabileceğini dile getiren McGlone, 25 bin doların geçilmemesi durumunda bu ay daha fazla short pozisyon açılabileceğini belirtti.

McGlone, FED’in halen daha gerginleşmeye devam ettiğini ve resesyon riskinin masada olduğunu belirten kıdemli analist, dikkat çeken bir veriye işaret etti.

Paylaştığı grafikte FED fonları vadeli işlemlerine yer veren analist, bu fonların geçen yılın başında sıfırken şimdi %15 civarına yaklaştığının altını çizdi. Bu veri doğrultusunda yatırımcıların geleneksel ve risk dışı ürünlere ilgisinin artabileceğini belirten analist, Bitcoin’in en azından 25 bin dolar bandını kırarak kendini bu noktada kanıtlaması gerektiğini belirtti.

Fed fonlarında bu yıl içerisinde artış bekleyen McGlone, Bitcoin için “daha şiddetli rüzgarların” yaşanabileceğini işaret etti:

S&P 500 için eğri daha önce olduğu gibi çalışmayabilir ve 2000 yılından bu yana yaşanan iki ekonomik daralmada olduğu gibi yaklaşık %50’li̇k bir gerileme görmeyebiliriz. Bizim eğilimimiz sabit: federal fon oranı bir yıl önce sıfırken ve şimdi %5’e yaklaştı. Risk varlıklarının mart ayının  başında dirençli olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir.

Öte yandan S&P 500 ve Bitcoin grafiğinde haftalık MA50 hareketli ortalamasının bir dirence dönüştüğünü belirten analist, her ne kadar 2000 yılından bu yana yaşandığı gibi %50’lik bir geri çekilme beklemese de düşüşlerin yaşanabileceğini ifadelerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!