Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether’den “Paravan Şirket” FUD İddialarına Cevap

En büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT), Wall Street Journal’ın (WSJ) geçmişe dayalı FUD’lar içeren makalesine yanıt verdi.

WSJ 3 Mart tarihinde yayınladığı haberinde, 2018 yılında Tether’in bankacılık sistemine ulaşabilmek için belgede sahtecilik, paravan şirketler ve gölge bankalardan oluşan bir ağ kurduğunu ve pek çok etik ve yasal kuralı ihlal ettiğini iddia etti.

İddialara göre 2018 yılının sonlarına doğru Tether ve arkasındaki pek çok şirket küresel bankacılık sistemine erişebilmek adına paravan şirketleri, çeşitli yasa dışı aracıları ve sahte işlem ibrazlarını kullandı. Tether ve Bitfinex, Tether fonlarını bünyesinde muhafaza eden bir gölge banka olan Crypto Capital Crop’a ve diğer şirketlere en az dokuz farklı banka hesabı açmayı başardı.

Ajans, Tether kurucularından biri olan Stephen Moore’a ait olduğu iddia edilen bir belgede, Çin’deki büyük bir Tether yatırımcısının para yatırma ve çekme işlemleri için sahte belgeler hazırlayarak bankacılık sistemini atlatmaya çalıştığına dair çeşitli kanıtlar bulunduğunu öne sürdü.

Tether aynı gün içerisinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, WSJ’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını Bitfinex ve Tether’in son derece nitelikli uyum standartlarına sahip olduğunu belirtti. Tether kara para aklama, terörizm ve yasa dışı aktörler konusunda ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile gönüllük esasıyla iş birliği yaptığını da ifade etti.

Öte yandan Tether CEO’su Paolo Ardoino resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, WSJ’yi palyaçoya benzetti ve haberlerinin birçok yalan ve yanlış bilgi içerdiğini belirterek ajansı eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!