Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Bitcoin’i 2018 ile Kıyasladı: Önce Akümülasyon Sonra Boğa Rallisi!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) mevcut durumunu 2018 ayı piyasası ile kıyaslayarak dip seviyelerin benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

Mike McGlone, Bitcoin’in 2018 ayı piyasası dibi ile benzer hareketler sergilediğine dikkat çeken bir gönderi paylaştı. Kıdemli analist yaptığı paylaşımda, 2018 yılındaki 5.000 dolar seviyesi ile mevcut durumdaki 20.000 dolar seviyesinin benzerliklerinden bahsetti ve iki dönemi kıyaslayarak 15.000 doların dip olabileceğini iddia etti.

McGlone, 2018’deki 3 bin dolarlık dip seviyesinden tepki alarak 5 bin dolar bandında akümüle olan Bitcoin’in, şimdi de 15 bin dolar seviyesinden tepki alarak 20 bin dolara yükseldiğini ve burada akümülasyon sürecine girebileceğini öne sürerek 15 bin doların dip olabileceğini dile getirdi.

McGlone’ye göre FED tarihte görüşmemiş bir şekilde birçok merkez bankası tarafından desteklenen en sert sıkılaştırma politikasını henüz bitirmedi. Bu sebeple, her ne kadar veriler bir dip seviyesinin 15 bin dolar bandından teyit edilmiş olabileceğini söylese de analiste göre toparlanma bu kadar kolay olmayabilir.

2018-2019 yılında Bitcoin’in bir dip seviyesi yapıp ardından yükselişe geçtiği günleri hatırlatan analist, o dönemde FED’in sıkılaştırma politikasını yavaş yavaş terk edip gevşeme yönelimi aldığını hatırlattı. Mevcut durumda FED’in politikasının belirsizliğini koruduğu belirten McGlone, yatırımcıları alacakları kararlar öncesinde dikkat olmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!