Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su SEC Hakkında Konuştu: XRP Davası İçin Bu Tarihi İşaret Etti!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden menkul kıymet davasının birkaç ay içerisinde sonuçlanmasını bekliyor.

Brad Garlinghouse İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) CNBC‘ye verdiği röportajda, Ripple ve SEC arasındaki davanın bitiş tarihine dair önemli açıklamalarda bulundu. Devam eden davada her iki tarafında gerekli bütün belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim ettiğini belirten Garlinghouse, net kararın haziran ayı gibi gelebileceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında davanın gidişatına dair olumlu düşüncelerini paylaşan CEO, sonucun Ripple’ın lehine olacağına emin gözüküyor:

Yargıcın, 2023 yılı içerisinde kesin kararı vermesini bekliyoruz. Bir yargıcın kararını ne zaman vereceğini gerçekten kontrol edemezsiniz. Ancak önümüzdeki tek haneli aylarda bir sonuca varacağımız konusunda iyimserim. Bununla birlikte davanın lehimize sonuçlanacağına inanıyorum.

SEC’ye karşı iğneleyici sözler etmekten çekinmeyen Garlinghouse, daha önce değindiği bazı noktaları yineledi. SEC’nin davranışlarının utanç verici olduğunu dile getiren Garlinghouse ayrıca Ripple’ın düzenleyici kurum tarafından ihanete uğradığını savundu.

SEC’nin bazı davranışları bir ABD vatandaşı olarak utanç vericiydi. Verdikleri tepkilere bakılırsa, şaka yapıyor olmalılar. Bana bir kez bile XRP’nin bir menkul kıymet olabileceğini düşündüklerini söylemediler. Yani daha sonra geri dönüp, bunca zamandır XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünüyorduk ama size söylemedik demek… Bu, kamu sektörü ile özel sektör arasında gerçek bir ortaklık gibi gelmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!