Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti, Bitcoin’in Sonu Geldi Diyenlere Yanıt Verdi

Bloomberg Intelligence analisti Eric Balchunas, Bitcoin’e ETF’ler aracılığıyla gösterilen talebin bittiğini söyleyenlere yanıt verdi.

Borsa verilerine göre cuma günü ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinden toplamda 55,1 milyon dolarlık net para çıkışı oldu. Bazı kripto takipçileri, ETF’lere gösterilen talebin azaldığı gerekçesiyle bearish çağrılarda bulundu.

Bu isimlere dört maddeyle yanıt veren Balchunas, öncelikle piyasaya “soluk kesici bir hızla” giriş yapmış ETF’lerin sakinleşmesinin “son derece normal” olduğunu söyledi.

Analist, ETF’lerden son beş gün içerisinde çıkan para miktarının 223 milyon dolar olduğunu ve bunun ETF’lere işlem görmeye başladıkları günden bu yana giren net para miktarının %1’i olduğunu vurguladı.

Balchunas ayrıca son günlerde özellikle Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) para çıkışı olduğunu, geriye kalan diğer dokuz ETF’nin son 5 gün içerisinde 330 milyon dolardan fazla para akışı gördüğünü ekledi.

Son olarak Bitcoin’in son beş gün içerisinde yaşadığı %12’lik düşüşü eleştirenlere yanıt veren isim, şunu yazdı:

“Bitcoin, fiyattaki düşüşe rağmen BlackRock’ın geçen haziranda yaptığı başvurudan bu yana %144, yılın başından bu yana ise %47 yükselmiş durumda ki bu da QQQ’nun getirisinden 10 kat fazla. Eğer bu getiriler sizi üzüyorsa muhtemelen tıbbi yardıma ihtiyacınız vardır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!