Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: BlackRock’ın Bitcoin Harekatı Grayscale’e Baskı Yaratacak!

Analist James Seyffart, BlackRock’ın spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunun (ETF) Grayscale’in benzer ürünü Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) üzerinde baskı yaratabileceğini öne sürdü.

Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart yakın tarihte gerçekleşen bir yayında, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’inin Grayscale operasyonları üzerindeki olası sonuçlarına yer verdi.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock’ın ETF başvurusunun rekabet koşullarını değiştirebileceğini vurgulayan analist, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) yatırım aracının kendini yeni oyun şartlarına göre adapte etmesi gerektiğini belirtti.

Bu noktada Seyffart’ın en büyük dayanağı GBTC bir tezgah üstü piyasa (OTC) ürünü olarak hizmet verirken rakiplerinin onaylı birer spot ETF ile karşısına çıkması oldu.

Grayscale’in Bitcoin özelindeki OTC ürününün ulusal menkul kıymet borsasında işlem gören bir ETFolmadığını hatırlatan analist, bu durumun halihazırdaki negatif getirilerine de değindi. Mevcut şartlarda OTC üzerinden GBTC ve Bitcoin fiyatı arasında zaman zaman ciddi fiyat farkları oluştuğunu vurgularken bu ürün için yatırımcıların birçok durumda fazla işlem ücreti ödemelerinin gerekebildiğinin altını çizdi.

Öte yandan, BlackRock’ın ETF başvurusu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanırsa bu ürün Bitcoin fiyatına daha orantılı, daha düşük ücretli ve daha iyi likidite imkanına sahip olacak. Bu senaryoda Grayscale’in rakipleri karşısında hayatta kalabilmesi için ya SEC’den spot ETF onayı alması ya da hizmet maliyetlerini düşürmesi gerekecek.

Ortada ki iddialar GBTC’nin geleceğine yönelik karamsar bir tablo çizse de şimdilik BlackRock, WisdomTree ve Invesco tarafından yapılan başvurular GBTC’ye olumlu yansımış gibi görünüyor.

Güncel verilere göre GBTC fonunun hacmi ve fiyatı, BlackRock’ın EFT başvurusunun ardından kayda değer oranda artış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!