Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistinden Bitcoin İçin Dikkat Çeken Analiz: 7 Bin Dolardaki Gibi!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’i (BTC) 7.000 dolar seviyelerindeki durumuyla mevcut durumunu kıyaslayarak geri dönüş risklerine işaret etti.

McGlone 22 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’in 52 haftalık ortalamasının önemine dikkat çekti ve bu hareketli ortalamaya yönelik düşüş eğilimini vurguladı. Analist ayrıca Bitcoin’in 2020 yılının başlarında görülen 7.000 dolar seviyelerinden hareketli ortalamaya doğru yükseliş hareketine karşın mevcut durumda düşüş eğilimine yatkın olduğunu ifade etti.

Paylaşımda, ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaştırıcı para politikalarındaki kararlılığının da geri dönüş ihtimalini güçlendirdiğine işaret edildi.

McGlone, yakın geçmişe bakıldığında ise 15 bin dolar seviyesine kadar gerileyerek ortalamadan uzaklaşan kripto para biriminin ilk olarak ortalamaya döndüğünü ve daha sonrasında nisan ayında 30 bin dolar seviyesine yükselerek ortalamadan uzaklaştığını ortaya koydu.

Bu kapsamda, 19 Mayıs tarihinde 27 bin dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’in de ortalamaya doğru bir geri dönüş olasılığının ortaya çıktığını belirten analist, geçmişte de 52 haftalık ortalamanın fiyatın yönü konusunda belirleyici faktörlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan McGlone, 2019 yılının sonunda 7 bin dolar civarında seyreden Bitcoin’in yüksek bir likidite girişi ile değer kazanmaya başladığına dikkat çekerek likidite girişinin fiyat artışında önemli bir nokta olduğunun altını çizdi.

Likidite konusunda FED’nin sıkılaştırıcı para politikalarından dönülmediği sürece iyileşme görülemeyeceğini ima eden analist, FED’in yakın zamanda yaşanan bankacılık iflası, düşen emtia fiyatları ve yavaşlayan ekonomiye rağmen kararlı duruşundan vazgeçmediğini söyledi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %1 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,6 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 27.374 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!