Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Kripto Para Borsasından Avrupa Çıkartması: Hedef Binance’in Kalesi Fransa!

OKX, Avrupa’da bölgesel bir merkez oluşturma hedefi kapsamında Fransız regülatör kurum Autorite des Marches Financiers’e (AMF) onay başvurusunda bulundu.

Bloomberg’ün 23 Mayıs tarihinde yayınladığı habere göre dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan OKX, Avrupa’da bir bölgesel merkez oluşturma hedefi kapsamında AMF’ye başvuruda bulundu.

Konu hakkında demeç veren OKX Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı Tim Byun, onayın alınması durumunda yaklaşık 10 kişinin işe alınacağını belirtirken personel sayısının ilk yıl içerisinde 30’a üç yıl içerisinde ise 100’e yükseltilmesinin planlandığını açıkladı.

OKX Başkanı Hong Fang, Fransa’daki operasyonların Avrupalı regülatörler ile ilişkileri konusunda önemli bir yere sahip olacağını belirtirken Fransa Dijital Bakanı Jean Noel Barrot OKX’in kararının hükümeti kripto para ekosistemine karşı tutumunun bir cevabı olduğunu dile getirdi ve şirketin başvurusunu memnuniyetle karşıladı.

Son zamanlarda kripto para şirketlerinin Fransa’ya doğru yöneldiği dikkatleri çekti. Binance de Fransa’yı tercih eden kripto para borsalarından biri olmuştu. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Fransa’yı Avrupa’daki operasyonları için bir merkez haline planlarından bahsetmişti.

Fransa regülatörleri geçtiğimiz hafta yaptıkları bir açıklamada, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerine kucak açmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!