Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Sahte Bitcoin Paylaşımını SEC Yaptı: Planlı Mıydı?

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, SEC’nin X hesabının hacklenip spot Bitcoin ETF onayına ilişkin gönderi paylaşılmasının planlı olabileceğini ima etti.

Dün geç saatlerde SEC’nin hesabından spot Bitcoin ETF onayına ilişkin sahte bir haberin paylaşılması ortalığı karıştırdı. Konu hakkında açıklamada bulunan Eric Balchunas, adeta her şeyin planlanmış gibi göründüğünü dile getirdi.

Ek olarak tüm bu yaşananlar bir “hack” vakası olarak lanse edilse de aslında sunulan paylaşımın gerçek bir onaya ait olduğunu fakat içerden birilerin bu gönderinin zamanını değiştirerek erken tarhie aldığını öne sürdü.

Birilerinin bu gönderiyi planlı bir şekilde paylaşmak için hazırlandığını fakat yanlış günü seçtiklerini alaycı bir dille aktaran ETF analisti, söz konusu gönderi 10 Ocak günü aynı saatlerde atılsa çok daha etkili olabileceğini ifade etti:

Sanırım birisi planlı bir tweet hazırlamış ve yanlış tarih koymuş, çünkü bu tweet yarın bu saatlerde MÜKEMMEL bir anlam ifade ederdi.

@SECGov isimli resmi bir hesap dün geç saatlerde spot Bitcoin ETF başvurularının onaylandığına dair sahte bir haber paylaşmıştı. Bu paylaşım, ekim ayındaki sahte ETF onayı paylaşımının ardından ikinci oldu ve kripto para piyasasını adeta yerinden oynattı.

Balchunas, SEC’nin resmi ve gerçek onayı 10 Ocak Çarşamba TSİ 00.00-01.00 arasında vereceğini ve spot Bitcoin ETF’lerinin 11 Ocak Perşembe günü borsalarda işleme açılacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!