Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Bitcoin ETF’i 2 Milyar Doları Aşarak En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Kripto para piyasası spot Bitcoin ETF’i beklerken ProShares’in vadeli Bitcoin ETF’i tüm zamanların rekorunu kırdı.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanacağına ilişkin söylentiler piyasayı meşgul ederken ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) 2 milyar doların üzerinde varlık toplayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı.

Verilere göre vadeli Bitcoin ETF’i 8 Ocak günü 2,01 milyar dolar varlığa ev sahipliği yaptı. Fon 2 Ocak tarihindeki 1,8 milyar dolarlık zirvesini kırarak bir haftada %10’luk büyüme sağlamış oldu. Fona ayrıca 9 Aralık 2023’teji 1,7 milyar dolarlık seviyesinden bu yana son bir ayda %18 büyüdü.

ProShares küresel yatırım stratejisti Simeon Hyman The Block’a yaptığı açıklamada dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Pek çok kişi Bitcoin’in fiyat artışının itici gücü olarak spot Bitcoin ETF’sine ilişkin spekülasyonlara işaret etti ancak mart ayında kripto bağlantılı bankacılık krizleri, yükselen faiz oranları ve Bitcoin borsalarındaki diğer ‘zorluklar’ karşısında bile Bitcoin’in 2023’ün büyük bir bölümünde yükseldiğini belirtmek gerekir. Aynı zamanda Bitcoin etrafında artan ilgi, kripto para birimlerine kısa vadeli maruz kalmanın zor ve pahalı olabileceğini akla getiriyor. BITI ve SETH, sırasıyla vadeli işlemlere dayalı kısa bitcoin ve kısa eter ETF’leri, bugün aracı kurum hesaplarında mevcuttur ve bitcoin veya eter fiyatı düştüğünde kâr etme fırsatı arayan yatırımcılar için ABD’deki tek ETF’lerdir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!