Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bitcoin Fiyatında Artış Bekliyoruz

Bloomberg’ün emtia uzmanı Mike McGlone; Bitcoin fiyatında artış beklediklerini açıkladı.

Bir süredir altın fiyatının yükseleceğiyle ilgili açıklamalar yapan McGlone buna benzer bir yorumu şimdi Bitcoin için yaptı. McGlone’a göre son zamanlarda yaşanan makrekonomik gelişmeler, azalan arz ve artan talep Bitcoin fiyatının artmasını sağlayacak.

Rakiplerini Geçti

Mike McGlone dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri Bitcoin’in lehine yorumluyor. S&P500 ve altın ile kıyaslandığında Bitcoin bu yılbaşından beri yatırımcılara daha çok kazanç sağladı. S&P500 ile Bitcoin’in yıllık performansını kıyaslayan McGlone; Bitcoin’in bariz bir şekilde önde olduğunu gösteriyor.

Bloomberg

Kendisi bunun yanı sıra Bitcoin’in S&P500 karşısındaki volatilitesinin de hiç olmadığı kadar düşük olduğunu hatırlatıyor. Onun görüşlerine göre bu; Bitcoin’in dijital altın olduğu söylemini kuvvetlendiriyor.

Bitcoin’in S&P500 karşısındaki volatilitesi

Talep Artıyor

McGlone’a göre Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesi için gereken ortam hazır. Ayrıca Bitcoin’in halvingi yaklaşıyor ve bu sırada talep de artıyor gibi görünüyor. McGlone bu noktada ağdaki artan hash oranına ve aktif adres sayısına dikkat çekiyor.

Adres sayılarını Coinmetrics’ten derleyen McGlone; bu sayının 2019’daki gibi arttığını ve bunun iyiye işaret olduğunu söylüyor. McGlone’a göre Bloomberg Intelligence ekibi; tüm bu bilgiler ışığında Bitcoin fiyatının yükseleceği yönünde tahminde bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment