Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Bank of China Başkanı: Dijital Yuan, Nakit Paranın Yerini Alabilir

Çin’in en eski bankası olan Bank of China‘nın eski Bakanı Li Lihui, ülkenin Dijital Yuan’ı piyasaya sürmesi ile beraber büyük bir değişim yaşanabileceğini ve dijital paranın, şartlar karşılanırsa nakit paranın yerini alabileceğini vurguladı.

Merkez bankasının dijital parası olan DCEP, şu an için dört şehirde test sürecine alındı ve testlerin başarılı geçmesi durumunda gerçekten de ülke çapında kullanıma sokulabilir. Dijital Yuan’ın test sürecine alınması Çinli internet kullanıcıları arasında da büyük bir heyecan yaratmış gibi gözüküyor. Arama motorlarındaki Dijital Yuan ve kripto para birimi aramalarında özellikle Nisan ayında resmen rekor kırıldığı görülüyor.

Dijital Yuan, Mevcut Ödeme Sistemlerinin Yerini Alabilir

Eski Başkan Lihui de 5 Mayıs tarihinde katıldığı canlı yayında, Çin içerisinde popüler olan WeChat Pay ve Alipay‘in aksine, Dijital Yuan’ın herhangi bir ağdan veya üçüncü parti bankadan bağımsız olacak şekilde tasarlandığını belirtti. Dijital Yuan’ın nakit paranın veya diğer mevcut ödeme sistemlerinin yerini alıp alamayacağı sorusunu da yanıtlayan Lihui, bunun şartların karşılanmasına bağlı olduğunu belirtti.

Tecrübeli isme göre eğer Dijital Yuan daha verimli olup daha az işlem ücreti alır ve ticari değerin yanı sıra yeterli ekonomik büyüklüğe sahip olursa, gerçekten de insanların kabulünü kazanıp daha fazla kullanıma ulaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment