Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koronavirüs Krizine Rağmen Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Rekora Koşuyor

Koronavirüs salgını kesinlikle bütün dünyayı etkisi altına aldı ve bu salgının tam olarak ne zaman geçeceği hala kesin olarak ifade edilemiyor. İnsanların Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerine kapandığı şu sıralarda Bitcoin ATM’lerinin sayısının devamlı olarak artması ise oldukça şaşırtıcı bir gelişme gibi duruyor.

Sadece Nisan ayında Bitcoin ATM‘lerinin sayısının ciddi bir artış yaşadığı görülüyor. ATM veri takip sitesi Coinatmradar’ın aktardığı bilgilere göre şu an 72 ülkede toplam 7.729’dan fazla Bitcoin ve kripto para ATM’si bulunuyor.

Bitcoin ATM’lerinde Lider ABD

Dünya çapındaki ATM sayısı konusunda lider olan ülke ise ABD olarak gözüküyor. ABD’de ülke çapında toplamda 5.749 ATM bulunduğu görülüyor. Los Angeles 558 ATM ile birinci sırada, Chicago 292 ile ikinci sırada, Atlanta 283 ile üçüncü sırada, Miami 263 ile dördüncü sırada, Houston ise 250 ile beşinci sırada yer alıyor. Las Vegas’ın 126 ATM ile sonlarda yer alması ise oldukça şaşırtıcı.

Bitcoin ATM’lerinin kripto para birimlerini ana akım kitlelere tanıtmak ve kullanımın aslında ne kadar kolay olduğunu göstermek konularında oldukça efektif olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment