Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright İntihal İle Suçlanıyor

Bitcoin whitepaper’ını yazdığını ve Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia eden Craig Wright, kripto para sektörünün en çok tanıdığı isimlerden birisi olarak biliniyor. Wright, BTC’yi icat ettiğini belirtse de geçen yıllara rağmen bunu hala kanıtlayamadı. Bu da kendisine olan güveni ciddi anlamda azalttı. Ancak hala kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu düşünen bir kesimin de olduğu biliniyor.

Son iddia ise kendisine güvenen kesimin de güvenini dibe çekebilir. Daha önce Craig Wright’ın 2008 yılında Northumbria Üniversitesindeki hukuk tezinde intihal olduğunu iddia eden PaintedFrog takma isimli kullanıcı, şimdi de Wright’ın 2017 yılındaki doktora derecesinde de intihal olduğunu vurguladı.

PaintedFrog, Wright’ın ilgili doktora tezine bakıldığında ana fikrin aynı olduğunu ancak tezin büyük bir kısmının otomatik intihal tespit eden sistemleri atlatabilmek için değiştirildiğini ve cümlelerle oynandığını belirtti. Bu da aslında sistemlerin bunun intihal olduğunu anlamasını engelliyor.

Aslında Wright’ın başı yasal meselelerle ciddi anlamda dertte. Hala aktif bir davası devam eden Wright, davayı kaybetmesi durumunda sahip olduğunu iddia ettiği 1 milyon BTC’nin yarısını eski iş ortağı Dave Kleiman’ın ailesine vermek zorunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment