Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’da Kripto Para Şirketlerine 2 Hafta Müddet

Hollanda’daki kripto para şirketlerinin önümüzdeki 2 hafta içerisinde tescil edilmeleri gerekiyor. Aksi takdirde bu şirketlerin sundukları tüm hizmetleri durdurmaları bekleniyor.

Avrupa Birliği geçtiğimiz aylarda Beşinci Kara Para Aklama ile Mücadele Direktifi’ni (5AMLD) hazırladı. AB’deki ülkelerin bu direktifi yürürlüğe koymak için 10 Ocak tarihine kadar vakitleri vardı.

Hollanda Meclisi bu tarihe kadar harekete geçmedi. Hatta meclis kara para yasalarıyla ilgili kararını nisan ayına kadar erteledi ve 21 Nisan’da Dördüncü Direktif’i (4AMLD) onayladı. CoinDesk’in haberine göre Hollanda’nın neden 5AMLD’yi değil de 4AMLD’yi onayladığı bilinmiyor.

2 Hafta Müddet

Hollanda’daki kripto para şirketleri 4AMLD’nin etkilerini kısa süre içerisinde hissetmeye başladılar.

Ülkedeki her bir kripto para şirketi (ister kripto para satıyor olsun ister emanet hizmeti sunuyor olsun) bu direktif doğrultusunda harekete geçmek zorunda. Bu da her şirketin tescil edilmesi gerektiği anlamına geliyor. Bu yasaya uymayan ve şirketini 18 Mayıs tarihine kadar tescil ettirmeyen yöneticilerin bu durumda her türlü ticari faaliyeti durdurmaları gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment