Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinası Yatırımcıları Şimdiden Uyardı

En ünlü kripto para tacirlerinden JOE007, Bitcoin fiyatının halvingden sonra artmayacağını düşünüyor.

JOE007 kripto para sektörünün en popüler ‘balinalarından’ biri diyebiliriz. Özellikle Bitfinex’teki işlemleriyle tanınan JOE007 şu anda da borsanın Lider Tablosu’nda yerini alıyor.

JOE007, 255 bin dolarlık karıyla zirvede. Bitfinex anlık görünüm

Bitcoin’de bundan bir hafta sonra halving yapılacak. Bunun Bitcoin fiyatını nasıl etkileyeceği elbette büyük bir merak konusu. Kimisi BTC’nin halvingden sonra hızla yükseleceğini söylerken JOE007 yatırımcıları şimdiden uyarıyor.

Zengin Olma Hayali

JOE007 uzun süredir halvingin beklenen etkiyi yaratmayacağını, bunun birçok yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratacağını söylüyor. “Bitcoin’in halving sayesinde yükseleceği” düşüncesinin bir hayalden ibaret olduğunu belirten bu ünlü balina yatırımcıları şimdiden uyarıyor.

Görüşlerini kısa süre önce Twitter üzerinden paylaşan JOE007, bu hayale sadece “kısa yoldan zengin olmaya çalışanların” kanacağını söylüyor.

Geçmiş Veriler

JOE007 bu seferki halvingin Bitcoin fiyatını artırmayacağını düşünüyor ama geçmiş verilere baktığımızda halvingin Bitcoin fiyatını hep olumlu yönde etkilediğini görebiliyoruz.

Daha bugün Crypto Compare tarafından paylaşılan veriler gösteriyor ki Bitcoin; 2012’deki halvingden sonraki 6 ay içerisinde %944 oranında kazanç sağlamış. Buna benzer bir tabloyu 2016’daki halvingde de gördük.

JOE007 ise Bitcoin fiyatının geçmişte yaşadığı bu yükselişin halvingden bağımsız olduğunu düşünüyor. Günümüzde birçok uzman halving ile birlikte üretilen Bitcoin miktarının azaldığını ve bunun BTC fiyatını olumlu yönde etkilediğini söylüyor. JOE007 ise geçmişte Bitcoin fiyatında görülen bu hareketliliği “uzun vadeli arz-talep dengesinin değişmesiyle” açıklıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment