Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madenciliği Yine Zorlaştı

Bitcoin’deki hash oranının artmasıyla birlikte madencilik yapmak yeniden zorlaşmaya başladı.

Bitcoin ağında her 2016 blokta bir zorluk güncellemesi yapılıyor. Madencilik yapmak hash oranının az olduğu dönemlerde daha kolay; çok olduğu dönemlerde ise daha zor oluyor. Bu sayede madencilerin toplu halde fiş çekmesi önleniyor ve bir denge sağlanıyor.

Bitcoin’de bugün TSİ 07:00 sularında yeni bir zorluk güncellemesi yapıldı. Halvingden önceki bu son güncellemede madencilik yapmak yeniden zorlaştı.

Zorluk Artıyor

Bundan 1 hafta sonra halving yapılacak ve böylece üretilen günlük BTC miktarı 1800’den 900’e; madencilere verilen blok ödülü ise 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşecek.

Bitcoin madencileri bu tarihten önce yoğun bir şekilde çalışmayı sürdürüyorlar. Blockchain.com verilerine göre ağdaki hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşmış durumda. Birkaç haftadır artan bu oran önümüzdeki günlerde de artış gösterebilir.

Hash oranının artması madenciler arasındaki rekabetin de büyümesine, dolayısıyla madencilik yapmanın zorlaşmasına yol açıyor. Bu durum sabahki zorluk güncellemesine de yansıdı. Bu güncellemeyle birlikte zorluk düzeyi neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment