Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg’den Bitcoin İçin 100.000 Dolar Yorumu

Bloomberg, mart ayı için hazırladığı kripto para raporunu yayımladı. Bitcoin’in altın pazarından pay almaya başladığının belirtildiği raporda, BTC fiyatı için bir sonraki durağın 100.000 dolar olabileceği açıklandı.

Bloomberg’ün yeni Bitcoin raporu, emtia analisti Mike McGlone öncülüğünde hazırlandı. Bloomberg’ün analizine göre Bitcoin’e duyulan talep büyüyor ve bu, ilerleyen aylarda fiyata yansımaya devam edecek.

“Spekülatif varlık olmaktan çıkıyor”

Bitcoin’in, spekülatif bir varlık olmaktan çıkıp global bir ‘değer saklama aracı’ olmaya başladığı aktarılıyor. Volatilitenin 2020’den beri düşüş halinde olduğu ve BTC’nin altının yerini almaya başladığı görülüyor.

McGlone, altın pazarından para çıkarken Bitcoin pazarına giren paranın çoğaldığını söylüyor. Yatırımcıların, altın ve Bitcoin ağırlıklı bir sepetle, S&P500’dan daha az riskli bir portföy oluşturabilecekleri açıklandı.

altin-bitcoin-endeks-sp-500
Altın ve Bitcoin ağırlıklı endeksin volatilitesi düşüyor

Fiyat için 100.000 dolar yorumu

Yönetimi altında 33.1 milyar dolarlık Bitcoin barındıran Grayscale’in prim oranı, uzun bir süre sonra negatif bölgeye düştü. Bloomberg analisti, bunun tarihsel veriler ışığında bullish bir gösterge olabileceğini söylüyor.

grayscale-gbtc-bitcoin
GBTC primindeki düşüş, “dip” habercisi olabilir

McGlone’a göre GBTC primlerindeki bu gelişme, BTC’nin dip noktasını geride bırakmış olabileceği anlamına gelebilir. Altın pazarından gelen yatırımcıları baz alan analist, onun 100.000 dolara kadar çıkabileceğini söylüyor. Fiyatın yükselmesiyle birlikte, volatilitenin de düşmesi öngörülüyor.

“Geçmiş veriler, Bitcoin için bu yıl 100.000 dolara işaret ediyor gibi görünüyor. (BTC’nin lehine olan) teknik, fundamental, makro ve mikroekonomik göstergelerde bir değişiklik olmazsa, Bitcoin fiyatı yükselmeye devam edebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!