Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Intelligence: Bitcoin Fiyatı, Ons Altının 100 Katı Olabilir

Bloomberg Intelligence, temmuz ayı için yayımladığı Bloomberg Crypto Outlook raporunda tarihin tekerrür etmesi halinde Bitcoin fiyatının, ons altın fiyatının 100 katına kadar çıkma potansiyelinin olduğunu açıkladı.

Kıdemli emtia analisti Mike McGlone tarafından paylaşılan rapora göre kripto para piyasasında 2021’in ilk yarısında Dogecoin örneğinde olduğu gibi” görülen taşkınlıklar, bitmeye başladı.

Kripto para piyasasının yılın ikinci yarısını “daha olgun” bir şekilde geçirebileceğini açıklayan Bloomberg Intelligence, önümüzdeki aylara Bitcoin ve altın” ikilisinin damga vurabileceğini açıkladı.

BTC, ons altının 100 katı olabilir

Yılın ilk yarısının sonunda değer kaybetmeye ve destek seviyelerine çekilmeye başlayan Bitcoin’in, makroekonomik gelişmeler ışığında yukarı yönde hareket etmeyi sürdürebileceği düşünülüyor.

Bloomberg Intelligence; birikim yapmak isteyen yatırımcıların altının yanı sıra Bitcoin’e yönelmeye devam ettiğini ve Bitcoin’in, “global, dijital bir rezerv varlık olma yolundayken fiyat keşfi sürecinde olduğu” vurgulandı.

Bitcoin’in altın karşısında değer kazanmasının muhtemel olduğunu ifade eden analistler, “Bitcoin fiyatının çizebileceği potansiyel bir yol, ons altının 100 katı olan bir seviyede denge bulmak olabilir.” açıklamasında bulundu ve bu süreçte volatilitenin de azalabileceğini belirtti.

bitcoin-ons-altin-bloomberg-intelligence

“Ethereum, indirimdeymiş gibi duruyor”

Çin’in getirdiği yasakların, ABD’deki borsa yatırım fonunun (ETF) hala onaylanmamasının ve madencilik sektöründeki çevreci tartışmaların Bitcoin’in üstünde bir baskı yarattığı düşünülse de, Bloomberg analistleri “uzun vadede bullish” kalmayı sürdürüyor.

Bloomberg Intelligence, “Bitcoin’in 2017’deki halini anımsatan, piyasada fazlalık olan spekülasyondan kurtulan ve adres sayısını gitgide artıran Ethereumiçin de bullish tahminlerde bulundu.

Bitcoin’in 2017’de çizdiği grafiğin, Ethereum’un 2021’deki performansı için “iyi bir kılavuz” olduğunu belirten analistler, ETH fiyatının bir süre boyunca 2.000 ile 4.000 dolar aralığında konsolide olabileceğini ve ETH Fiyatının şu anda “indirimdeymiş gibi durduğunu” belirttiler.

ethereum-bitcoin-2017-2021

Görsel: Close-up shine gold bars / Marco Verch
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!