Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Tether’ın Ürettiği 500 Milyon Dolarlık USDT, Piyasayı Etkilemedi

Bloomberg‘ün 24 Ağustos’ta yayınladığı bir yazıya göre Tether’ın kripto para piyasasına soktuğu USDT’ler, kripto para piyasasındaki koinleri şu an için herhangi bir şekilde etkilemiyor.

Teksas Üniversitesi’nde yayınlanan bir makalede Tether’ın, ürettiği USDT’lerle birlikte kripto para piyasasını etkilediğini hatta manipüle ettiği iddia ediliyordu. Ancak Bloomberg’ün konuyla ilgili hazırladığı yazıya göre Tether, kripto para piyasasını en azından Ağustos ayı içerisinde herhangi bir şekilde etkilemedi.

Teksas Üniversitesi’nin Haziran ayının ortalarında yayınladığı makalede Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesini Tether ve en büyük altıncı kripto para borsası olan Bitfinex sayesinde gördüğü, bu iki şirketin piyasayı manipüle ettiği vurgulanıyordu.

Blockchain araştırma firmalarından olan Chainalysis, bir süre önce konuyla ilgili bir çalışma yaptı ve Tether’ın Bitcoin ve Ethereum gibi büyük koinlerden ziyade EOS ve NEO gibi kısmen daha küçük çaplı olan koinleri etkilediğini belirtti. Bloomberg ise Tether’ın, Ağustos ayı verilerine göre piyasayı herhangi bir şekilde etkilemediğini belirtiyor.

Omniexplorer verilerine göre Tether bu ay 500 milyon dolar değerinde yeni USDT üretti. Bloomberg bu veriyi de baz alarak EOS ve NEO gibi koinlerin bu ay sırasıyla yüzde 37 ve yüzde 44 oranında düşüş yaşadıklarını, bu ay içerisinde üretilmiş USDT’lerin piyasa fiyatlarını herhangi bir şekilde etkilemediğini belirtiyor.

Kripto para piyasasında artış yaşanması ile Tether’ın piyasaya USDT sürmesi genelde aynı zamana denk geliyor. Dolayısıyla insanlar bu iki durum arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyorlar ve Tether’ın piyasa fiyatlarında bir etki sahibi olduğuna inanıyorlar. Bloomberg’e göre ise Bitcoin’in bu ay yeni üretilmiş USDT’lere rağmen yüzde 19’luk düşüş yaşamış olması, bu düşünceyi yanlışlıyor.

Bloomberg geçtiğimiz ay da Tether ile ilgili bir yazı yayınladı ve kripto para borsalarından Kraken’ın günlük ticaret hacminin USDT fiyatını etkilemesi gerektiğini ancak fiyatta herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı. Bu duruma odaklanan yazar, ortada bir gariplik olabileceği fikrini ortaya attı.

Kraken ise Bloomberg’de yayınlanan yazı hakkında bir açıklama yaptı ve Bloomberg yazarlarının “arbitraj, emir listesi gibi piyasadaki en temel kavramları dahi anlamadıklarını” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment