Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit’in Kurucusu: Türkiye’deki İnsanlar Kripto Paraya Geçiş Yapıyorlar

19Reddit‘in kurucularından olan ve kripto para sektörüne duyduğu ilgisiyle tanınan Alexis Ohanian, Yahoo’ya bir röportaj verdi ve sektörün mevcut durumuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu.

Bundan seneler önce Reddit’in kuruluşunda rol oynayan Ohanian, bir süre önce Initialized Capital adlı bir melek yatırım firması kurdu. Ohanian’ın kurduğu bu firma, şu anda dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase’in ilk yatırımcılarından biriydi. Senelerdir kripto para sektörünün içinde olan ve bu alanda çeşitli yatırımlar yapmış olan Ohanian, piyasanın günümüzdeki durumunu yorumladı.

Türkiye Hakkında Yorumlar

Yahoo’ya verdiği röportajda Bitcoin’in para birimi olarak değil de özellikle birikim aracı olarak popülerlik kazandığını ve bu amaçla kullanıldığını söyleyen Ohanian, ekonomik durumu pek iyi olmayan ülkelerdeki vatandaşların kripto paraya geçiş yapacaklarını düşünüyor:

“Bitcoin bir birikim aracı olarak gittikçe yayılıyor ve hatta Türkiye gibi ekonomik krizden geçen, insanların Türk Lirası’na güvenemez hale geldikleri ülkelerde paranın Bitcoin’e geçtiğini görüyoruz. Çünkü Bitcoin’in fiyatı her ne kadar dengesiz olsa da Bitcoin’in kendi ülkelerinin para birimlerinden çok daha dengeli olduğunu düşünen çok fazla insan var.”

Türk Lirası dolar ve euro karşısında ciddi ölçüde değer kaybederken ülkemizdeki kripto para borsalarının ticaret hacimlerinde kayda değer bir artış görüldü. Ohanian’ın bu hacim artışını baz alarak yorum yapmış olması gayet muhtemel.

Coinbase’in Üye Sayısı

Coinbase’in CEO’su olan Brian Armstrong bundan kısa bir süre önce şirketin geçtiğimiz yılki durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Armstrong, Coinbase kullanıcılarının 2017 yılında kripto para ile toplamda 150 milyar dolarlık işlem yaptıklarını ve Coinbase’in bu dönem aralığında her gün 50 bin yeni kullanıcı kazandığını söyledi. Coinbase’in yaşadığı büyüme hakkında konuşan Ohanian, şöyle söyledi:

“Kripto para fiyatlarında olup bitenler bir kenara, sürekli olarak daha fazla kişinin hesap açtığını görmek kripto paraların gittikçe yayıldığını gösteriyor. Benim insanlara naçizane tavsiyem, kripto para piyasasında günlük alım-satım yaparken spekülasyonları baz alarak yüklü yatırım yapmamaları olur.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment