Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’da ‘Bitcoin Fiyatı’ İçin Yapılan Aramaların Sayısı Düşüyor

Google‘da “Bitcoin fiyatı”nı aratan kişilerin sayısı git gide düşüyor. Google Trends verilerine göre Bitcoin fiyatı için yapılan aramaların sayısı, 2015 yılından beri görülmüş en düşük seviyeye kadar geriledi.

Google Aramaları Azaldı

Google Trends, dünya genelindeki İnternet kullanıcıları tarafından yapılan aramaların toplam hacmini depoluyor ve kullanıcılara belli bir terimin ne kadar arandığını sorgulama imkanı tanıyor. Bu servisten faydalanarak Bitcoin’e olan ilginin artışta mı yoksa düşüşte mi olduğunu öğrenmek bazen mümkün olabiliyor.

Verilere baktığımızda görüyoruz ki 2013 ile 2017’nin başı arasında Bitcoin için yapılan aramaların sayısı kısmen sabitti. Ancak Bitcoin’in Mayıs 2017 döneminde olumlu yönde hareketlenmeye başlamasıyla birlikte Google’daki aramaların sayısında da bir artış görüldü.

‘Bitcoin fiyatı’ için yapılan aramaların sayısı Aralık 2017-Ocak 2018 döneminde zirveyi gördü. Bu zaman diliminin Bitcoin’in zirveyi gördüğü dönem olduğunu düşünürsek Google aramalarının bu kadar artmış olması pek şaşırtıcı değil.

Ancak Şubat 2018’e gelindiğinde ve Bitcoin fiyatında bir düşüş görüldüğünde, Google aramalarının sayısında da bir düşüş görüldü. Google’da Bitcoin için yapılan aramaların sayısı bu dönem itibariyle istikrarlı bir şekilde azalmaya başladı. Google’daki Bitcoin trendi 10-16 Haziran tarihleri arasında küçük bir artış gösterdi ancak genel durumun olumsuz yönde olduğunu söyleyebiliriz.

Google Trends

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment