Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Uzmanından Altın İçin Rekor Tahmin

Bloomberg Intelligence analisti Mike McGlone, altının ons fiyatında artış bekliyor.

Altının ons fiyatı geçtiğimiz günlerde 1700 doların üstüne çıkıp son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü. McGlone’a göre ise altın fiyatının biraz daha arttığını göreceğiz.

Yatırımcıların Koronavirüs yüzünden altın piyasasına yönelmeye başladıklarını söyleyen McGlone; piyasanın şu anda 2008’i anımsattığını belirtiyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklamaları şu şeklde:

“Altın fiyatının 2011’de rekor seviyeye çıkmasını sağlayan şey Fed’in 2008’de faiz oranlarını sıfırlamasıydı. Kovid-19 da altın fiyatını körükleyebilir. Altın zaten birçok para birimine karşı rekor seviyelere çıkmışken aynısını dolar çiftinde de görebiliriz… Faiz oranları sıfıra hatta negatif bölgeye düşmüşken, ABD Merkez Bankası tıpkı 2008’de olduğu gibi devasa teşvik paketleri hazırlarken altının bir sonraki hedefi 1900 dolar olabilir.”.

Altının ons fiyatı 2011’de 1800 doları aşıp 1900 dolara kadar dayanmıştı. McGlone’un tahmininin doğru çıkması altının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması anlamına gelecek.

Altın fiyat grafiği

Bitcoin’e Yansır mı?

Bitcoin günümüzde dijital altın olarak adlandırılıyor ve sık sık altın ile kıyaslanıyor. Fakat altın fiyatının 1900 dolara kadar çıkması Bitcoin fiyatını pek etkilemeyebilir.

Kaynak: Coin Metrics

Coin Metrics tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin ve altın fiyatları arasında çok güçlü bir bağlantı bulunmuyor. BTC ve altın fiyatları özellikle geçtiğimiz aylarda birbirlerinden büyük ölçüde bağımsız bir şekilde hareket ettiler. Fakat bu iki varlık arasındaki korelasyon özellikle mart ayında, yani BTC’nin birkaç bin dolar değer kaybettiği dönemde güçlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment