Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Yorumcusuna Göre Bitcoin’in Olası Üç Sonu

Hala sadece 9 yaşında olan Bitcoin, küresel endüstri içerisinde en ateşli konulardan birisi olmaya devam ediyor. Bloomberg’in yorumcusu Noah Smith, Bitcoin’in üç olası sonucu olduğunu düşünüyor.

Bitcoin İçin Üç Olası Son

Smith’in ilk senaryosu Bitcoin’in dünyadaki bütün itibari paraların yerini almasını konu alıyor. Noah’a göre Bitcoin mortgage ödemeleri, ithalat vergileri vb. her şey için temel ödeme yöntemi oluyor. Jack Dorsey ve Steve Wozinak gibi önemli teknoloji girişimcileri, Bitcoin’in önümüzdeki on yıl içerisinde tek küresel para birimi olacağına inanıyor.

Three Possible Future Scenarios for Bitcoin

İkinci senaryoda Bitcoin ‘yeni altın’ haline geliyor. Bu durumda BTC, günümüz Venezuela‘sı gibi başarısız olmuş ekonomiler haricinde itibari paraların yerini almıyor. Bunun yerine, yatırımcıların olası borsa çöküşlerine karşı güvenebilecekleri bir emtia olarak kullanılmaya başlanıyor.

Bitcoin için yapılan son yorumda BTC’nin değeri inanılmaz bir şekilde düşüyor ve bu süreç esnasında tamamen değersiz hale geliyor. Sonuç olarak popüler kripto para birimi başarısız olmuş dijital devrimler çöplüğündeki yerini alıyor.

İkinci Yol En Büyük Olasılığa Sahip

Smith ikinci senaryonun Bitcoin için en az dirence sahip tahmin olduğunu belirtiyor. Smith’in yaptığı analiz en basit ifadeyle çok ‘zor’ olsa da, yaptığı bu seçimin arkasında biraz eksiklikler var gibi duruyor. Örneğin, Smith analizi için sadece BTC/USD oranını ve USD enflasyon oranını kullanıyor.

Sadece bu iki parametre üzerinden tahmin yapan Smith, Bitcoin’in altın gibi bir hal alacağını düşünüyor. Konuyu kısıtlı Bitcoin miktarına getiriyor ancak BTC’nin 8 tane ondalık sayıya ayrılabildiği gerçeğini görmezden geliyor.

Smith bunlara ek olarak Bitcoin’e olan ilginin ortadan kalkmasını çok olası görmediğini de vurguluyor.

Bitcoin 43 Dolarda Ölecek

Ancak Bitcoin’in geleceği hakkında herkes Smith kadar iyimser değil. Thycotic firmasının üst düzey yetkililerinden Joseph Carson, Bitcoin’in öldüğü senaryonun bu üçü arasından en olası seçenek olduğunu düşünüyor.

Carson’a göre durum şöyle:

” En olası senaryo Bitcoin’in öldüğü. Çok ses getiren ve manipüle edilen değerinin aksine, benim Bitcoin’e biçtiğim mevcut değer yaklaşık 43 dolar civarında. Bitcoin madencilikte daha verimli hale gelmezse, ve genel olarak daha stabil olmayı başaramazsa, büyük ihtimalle ölecektir. Yükselen madencilik masrafları ve bir çok dükkanın bitcoin ödemesini kabul etmemesi, – çok pahalı olduğu için bunu dönüştürmekte zorluk çekiyorlar – Bitcoin’in ölümünü hazırlayacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment