Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’da Kripto Paralara Olan İlgide Büyük Artış Yaşanıyor

Güney Afrika’da yapılan bir anket, ilginç sonuçları açığa çıkardı. Ülkede kripto para sektörüne olan ilginin ciddi düzeyde olduğunu gösteren sonuçlara görei, Güney Afrikalılar’ın yaklaşık %40’ı kripto paralara geçmiş dönemde yatırım yapmadığı için pişmanlık duyuyor.

Her 5 Güney Afrikalı’dan 2’si Kripto Paraların Farkında

Afrika yatırım bankası Old Mutual’ın yaptığı anketin sonuçları geçtiğimiz günlerde kamu oyu ile paylaşılırken, Bitcoin ve kripto paralar konusunda Güney Afrika vatadaşlarının ciddi bir isteği olduğu, anket sonuçlarından açıkça gürlüyor.

Kripto paralar konusundaki farkındalık ülkede %40’lara kadar ulaşırken, Nisan ve Mayıs ayı boyunca katılımcılar ile yüz yüze yapılan görüşmelerde, katılımcılardan büyük çoğunluğunun kripto yatırımı sayesinde ciddi paralar kazanabileceklerini düşündükleri ifade ediliyor. Habere göre kripto paraları ‘kötü’ bir şey olarak gören kişilerin oranı ise %43 olarak göze çarpıyor.

Kripto para piyasalarının 2018’de yaşadığı düşüşe rağmen, kripto paralara dünya çapında artan ilgi ve bilinirlikte büyük bir artış yaşanıyor. Medyanın her türlü baskısı ve ciddi engellere rağmen, kripto paraların bilinirliği, birçok ülkede çok yüksek düzeylere ulaşmış durumda.

Güney Afrika, verilere göre Google’da en çok kripto para araması yapılan ülke konumunda yer alıyor.

Güney Afrikalı otoriteler ve yetkililer de, aynı halk gibi kripto paralara karşı olumlu bir tutum izlemeleri ile biliniyor. Konuyla ilgili konuşan Purple Group yöneticisi Barry Dumas, şunları söyledi:

”Kurumsal yatırımcılardan son dönemde büyük bir istek görüyoruz ve bu çok güzel bir gelişme olarak görünüyor. Kripto paralara artan bu ilgi, düzenleme süreçleri ile birleştiğinde önümüzün açık olduğunu düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

Leave a comment