Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blum Coin Hacklendi Mi? BLUM Alternatifi Coinler Hangileri?

Popüler kripto para alım satım platformu Blum’un hacklendiği yönündeki haberler kripto dünyasını karıştırdı. Pek çok kişi projenin gerçekten hacklendiğine inanırken olayın bir iş birliğinden ibaret olduğu anlaşıldı. 

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Blum X hesabı, Rus sanatçı Pokras Lampas tarafından paylaşılan bir tweet’i retweet etti. Ayrıca oyuna giren katılımcılar “HACKED BY POKRAS LAMPAS” yani “POKRAS LAMPAS TARAFINDAN HACKLENDİ” ifadesiyle karşı karşıya kaldı. 

Telegram üzerinden kullanıcılarla buluşan Tap-2-Earn mantığıyla geliştirilen ve milyonlarca kullanıcıya ulaşarak ciddi bir yükseliş yakalayan Blum’un hacklendiği yönündeki haberler hızlı yayıldı. Ancak bunun aslında hack temelli bir etkinlik olduğu ve Rus sanatçı ile yapılan iş birliği kapsamında bu tür bir arayüzün tercih edildiği ortaya çıktı. 

Kaligrafi sanatçısı ile yapılan çalışma beklenen popülerliği yakalayarak projeden daha fazla söz edilmesine yol açsa da bazı yatırımcılar projeden ışık hızıyla çıkmak için kolları sıvadı. Nitekim projenin Telegram üzerinden iletişimine devam etmesi, bir gün gerçekten hacklenebileceği yönündeki endişeleri gün yüzüne çıkardı. 

Bir iş birliği olarak başlayan hack olayı sonrasında bazı yatırımcıların endişe bazılarının da tepki kaynaklı olarak Blum coin projesinden çıkmaya çalıştığı gözlemlendi. BLUM alternatiflerine yönelen yatırımcıların ilk varış noktası ise Pepe Unchained, WienerAI ve 99Bitcoins projeleri oldu. 

Gelin birlikte bu üç kripto projesinin yatırımcılara vaatlerine göz atalım. 

Zincirsiz Pepe Unchained 3 Milyon Dolara Ulaştı

Meme coin projeleri arasında en çok adından söz ettiren kurbağa temalı PEPE coin’i kendi zincirine kavuşturan Pepe Unchained token satın almak isteyen yatırımcılardan toplanan fonlar 3 milyon dolara ulaşıyor. 

Şeffaflığı ve güvenliği ile bildiğimiz Ethereum blok zincirinde geliştirilen bir Katman-2 projesi olan Pepe Unchained, daha hızlı, daha verimli ve daha etkin bir kripto deneyimi sunmayı amaçlıyor.  PEPE’yi Katman-1 teknolojisinin hantallığından kurtaran PEPU coin, indirimli ön satış etkinliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Aşamalı ön satış, erken yatırımcıların daha fazla potansiyel kar elde etmesine olanak tanıyor. Fiyatlar yükselmeden yatırım yapma niyetinde olan kripto meraklıları, mevcut aşamada 0,0083258 dolar karşılığında PEPU coin satın alabiliyor. 

PEPU tokenlerin yüzde 30’u gibi ciddi bir bölümü pasif gelir elde etme imkanı sunan staking özelliğine gidiyor. Katılımcılar tokenlerini stake ederek yüksek APY ve staking ödüllerinden istifade edebiliyor. 

PEPU coin satın almak isteyenler, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri kullanarak ön satış etkinliğine katılabiliyor.

Yarı Köpek Yarı Yapay Zeka WienerAI Token 7,5 Milyon Doları Aştı

Yapay zeka teknolojisi ile kriptoyu bir araya getiren WienerAI token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşan ön satışta toplanan fonlar 7,5 milyon doları aşıyor. WienerAI token, “Sosis Ordusu” adını verdiği bir topluluk inşa ediyor. Topluluk odaklı yaklaşımın ön plana çıktığı proje, stakingden yüksek APY oranlarına kadar sağladığı avantajlar ile ön satış etkinliğini destekliyor. 

Projenin native tokeni WAI token, Ethereum blok zincirinde inşa edilen bir ERC-20 tokeni olarak geliştiriliyor. Yapay zeka teknolojisi gibi fütüristik bir konuyu köpek temasıyla birleştiren WienerAI, PEPE’nin 2023’te başlattığı meme coin çılgınlığının yeni ve güçlü bir oyuncusu oluyor. 

WienerAI yalnızca popüler bir meme coin olmayı değil aynı zamanda daha iyi yatırım yapma şansı sunan bir yatırım botu olarak konumlanmayı da amaçlıyor. Evrendeki en güçlü sibernetik varlık olduğu iddia edilen WienerAI, en gelişmiş yapay zeka destekli yatırım botu olmak için kolları sıvıyor. 

WienerAI token ön satışı aşamalı bir etkinlik olarak yatırımcılarla buluşuyor. Her aşamada token fiyatı artıyor ve bu sayede erken yatırımcılar daha düşük fiyatlarla WAI token satın alma imkanı buluyor. Mevcut aşamada yatırımcılar,  token başına 0,000726 dolar ödeyerek WAI token satın alabiliyor. 

Katılımcılar dilerse yüzde 157 APY ve ETH bloğu başına 3938 WAI token ödül sunan staking mekanizmasından faydalanabiliyor. Yatırımcılar, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile ön satışa dahil olabiliyor.

Öğrendikçe Kazandıran 99Bitcoins 2,5 Milyon Dolara Yaklaştı

Öğrenmeyi teşvik eden bir platform olmayı amaçlayan 99Bitcoins, yenilikçi Öğren-Kazan mekanizması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kripto dünyasına yeni adım atanların merak edeceği sorulara yanıt sunmayı amaçlayan proje, indirimli fiyatlarla 99Bitcoins token satın almak isteyen yatırımcılarla buluşuyor. 

Oyna-Kazan ve Hareket-Et-Kazan mekanizmaları sonrasında geliştirilen yenilikçi Öğren-Kazan sistemi ile dikkat çekmeyi başaran 99Bitcoins, aşamalı bir ön satış ile yatırımcılarla buluşuyor. 

Mevcut aşamada katılımcılar, token başına 0,00112 dolar ödeyerek 99BTC tokene yatırım yapabiliyor. Token sahipleri dilerse yüzde 706 APY ve ETH bloğu başına 4143 99BTC ödül sunan staking mekanizmasından faydalanabiliyor. 

99BTC token airdrop etkinliği ise yavaş yavaş sona yaklaşıyor. 99 topluluk üyesine toplamda 99 bin 999 BTC değerinde ödül dağıtmayı planlayan airdrop etkinliğinin 19 Temmuz’da sonlanması amaçlanıyor. Şu ana kadar airdrop etkinliğine hak kazanan giriş sayısı 14 bini aşıyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!